Topcsapat épül Szkopjéban: Lekics és Radicsevics már aláírt

Vágólapra másolva!
2013.02.04. 10:35
null
Radicsevics (balra) és Lekics aláírt a Szkopjéhoz (Fotó: zrkvardar.mk)
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatától távozó Andrea Lekics és Jovanka Radicsevics egy plusz egy éves szerződést kötött a macedón Vardar Szkopje együttesével. Új topcsapat van kialakulóban.

 

Mint korábban beszámoltunk róla, Andrea Lekics és Jovanka Radicsevics sem hosszabbítja meg idény végén lejáró szerződését a Győri ETO kézilabdacsapatával, mivel mindketten új klubban képzelik el a folytatást.

A decemberi Európa-bajnokság All Star-csapatába is beválasztott két klasszis iránt számos klub érdeklődött, végül a macedón Vardar Szkopje lett a befutó, amellyel egy plusz egy éves szerződést kötöttek.

„Joka esetében a Rosztov volt még komoly érdeklődő, míg Lekicsnél a Valcea, a Krim Ljubljana és a Buducsnoszt Podgorica is képben volt, végül Szkopjéban vázoltak fel olyan jövőképet, amely anyagilag és sportszakmailag is legjobban elnyerte a tetszésüket" – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Farkas Mátyás, a két játékost képviselő SportConcept menedzseriroda részéről.

A Szkopje körülbelül egy éve került orosz kézbe, az új tulajdonosnak pedig feltett szándéka, hogy európai topklubot építsen. Februárban kezdik el egy több mint tízezer néző befogadására alkalmas új csarnok építését, amely leghamarabb év végére készülhet el.

Az első időkben nem volt könnyű ismert játékosokat meggyőzni arról, hogy Macedóniába szerződjenek, de ha bejönnek a tervek, akkor a következő szezonra egy komplett kezdőcsapatnyi játékos érkezik. Begona Fernández szezon közben igazolt át a Zajecsartól, míg most Lekics és Radicsevics, valamint a Zvezda Zvenyigorodtól érkező Julija Nikolics írt alá, de a közeljövőben újabb bejelentések várhatóak.

„Örülök, hogy részese lehetek ennek az új projektnek. Ez nagy kihívás a számomra. Remélem, a következő évben már kiemelkedő eredményt fogunk elérni, és újra arra a szintre emeljük a macedón női kézilabdát, amelyen tíz évvel ezelőtt volt. A közönség csodálatos, alig várom, hogy elkezdődjön a közös munka" – idézi a klub honlapja Lekicset.

„Mindig szeretem az új kihívásokat a sportban, kíváncsian várom ezt is. A Vardarnak nagy tervei vannak, én pedig minél hamarabb szeretnék beilleszkedni, és megmutatni, mit tudok. Szeretem Szkopjét és Macedóniát, remélem, jól döntöttem. Ismerem a csapat többségét, de nem a nevek mennek számítanak, a kemény munkában hiszek" – idézik Radicsevicset.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik