Sportrádió: Nem lenne szabad, hogy Izrael meglepetést szerezzen – Sipos Adrián

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.04.12. 06:52
null
Sipos Adrián (Fotó: Dömötör Csaba)
A Sportrádió Hazafutás című műsorában ezúttal Sipos Adrián és Ligetvári Patrik válaszolt Hortobágyi Tibor kérdéseire. A férfi kézilabda-válogatott játékosai elmondták, szeretnének kijutni a világbajnokságra, így Izrael nem szerezhet meglepetést.

 

„Hétfőn találkoztunk a válogatottal, és azonnal utazunk is Izraelbe, így itthon nem készültünk közösen, majd ott lesz két, két és fél napunk arra, hogy felkészüljünk Izraelre. Úgy érzem Chema mindenre fel fog minket készíteni, így remélem, jó eredménnyel fogjuk zárni a találkozót – mondta a Sportrádió Hazafutás című műsorában Sipos Adrián. Az ellenfélről elmondta, sokat nem tudnak róluk, nem látni őket annyit a nemzetközi porondon játszani, így veszélyesek lehetnek. – Sokat nem tudunk Izraelről, de Litvániát győzte, amely ott volt az Eb-n. Úgy gondolom, ha szeretnénk a világbajnokságon játszani, akkor nem szabadna, hogy meglepetést szerezzenek."

A beálló a mérkőzés mellett arról is beszélt, hogy Chema Rodríguez a korábban megkezdett, és bevált munkát folytatja, csak apróságokon változtatnak.

Ligetvári Patrik Siposhoz hasonlóan a Sportrádió Hazafutás című műsorának nyilatkozta, hogy nagyon fontos lesz számukra ez a válogatott hét, hiszen ki kell jutniuk a világbajnokságra, mert az olimpián is ott szeretnének lenni.

„Már beszéltem Velascóval, és várja azt, hogy találkozzunk és jó eredményeket érjünk el együtt. Szerintem jó lesz így ez a válogatott, jó szakembernek tartom őt is. Nem véletlenül lett ő Chema másodedzője. Amikor a La Riojánál játszottam nekem is nagyon sokat segített támadásban és védekezésben is" – nyilatkozta az újdonsült másodedzőről Ligetvári.

Az Izrael elleni hazai mérkőzéssel kapcsolatban a Telekom Veszprém balátlövője elmondta, az új tatabányai csarnokban még nem játszott, de reméli, hogy jó élményekkel tud gazdagodni az első találkozóján. Emellett beszélt a németek elleni felkészülési meccsekről is. „Igaz, Izrael teljesen más játékot játszik, mint a német válogatott, de szerintem így is hasznosak voltak ezek a találkozók. Kipróbálhattuk az új játékosokat, mint például Fazekas Gergőt, aki bizonyította tudását."

A MAGYAR FÉRFI VÁLOGATOTT KERETE A VB-SELEJTEZŐKRE
Kapusok:
Borbély Ádám (Fejér-B.Á.L. Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Eurofarm Peliszter – Észak-Macedónia)
Jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz (Ferencváros), Rodríguez Pedro (Balatonfüredi KSE)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Grundfos Tatabánya), Balogh Zsolt (Grundfos Tatabánya), Leimeter Csaba (HC PPD Zagreb – Horvátország)
Irányítók: Fazekas Gergő (Fejér-B.Á.L. Veszprém), Győri Mátyás (Grundfos Tatabánya), Hanusz Egon (TVB Stuttgart – Németország)
Beállók: Rosta Miklós (Pick Szeged), Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC VSE), Topic Petar (Balatonfüredi KSE)
Balátlövők: Bodó Richárd (Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Wisla Plock – Lengyelország)
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Sunajko Stefan (Grundfos Tatabánya)

A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-SELEJTEZŐS PROGRAMJA
ELSŐ MÉRKŐZÉS
Április 13., szerda, 18.00, Tel-Aviv:
Izrael–Magyarország
VISSZAVÁGÓ
Április 16., szombat, 17.30, Tatabánya:
Magyarország–Izrael

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik