Sima spanyol siker a mieink csoportjában

Vágólapra másolva!
2010.01.19. 19:52
null
Iker Romero fantasztikus teljesítményt nyújtott a csehek ellen (Fotó: Reuters)
Címkék
A spanyol válogatott 37–25-re győzte le a cseh válogatottat a férfi kézilabda Európa-bajnokság D-csoportjának első mérkőzésén. A mieink csoportellenfelei szorosan kezdték a meccset, de az Iker Romero vezette spanyol együttes az első félidő hajrájától megállíthatatlan volt.

Szorosan kezdődött a magyar válogatott csoportjának első mérkőzése a férfi kézilabda Európa-bajnokságon Spanyolország és Csehország között. Bár Iker Romero hamar vezetést szerzett a spanyoloknak hetesből, a csehek lépést tartottak Valero Rivera együttesével.

 STERBIK SÉRÜLÉSE SÚLYOSNAK TŰNIK
Spanyol beszámolók szerint súlyos a spanyol válogatott Sterbik Árpád sérülése, akinek a vádlija a csehek elleni mérkőzésen sérült meg a férfi kézilabda Európa-bajnokságon.

Sterbiket már a találkozó harmadik percében le kellett cserélni, és elképzelhető, hogy nem léphet pályára a D-csoport többi meccsén, így a magyar válogatott ellen sem.

Az csak később derül ki biztosan, hogy a magyar nemzetiségű kapus – aki először szerepel rangos tornán a spanyolokkal – pályára léphet-e még az Eb-n.

Az első húsz percben kiegyenlített volt a játék, a csehek 10–10-es állásig méltó ellenfelei voltak a spanyoloknak (akiknél a kezdőcsapatban helyet kapó Sterbik Árpád a találkozó elején megsérült), de az első félidő hajrájában teljesen átvette az irányítást az Iker Romero vezette együttes.

A Barcelonában Nagy László csapattársaként játszó Romero és társai nagyszerűen használták ki helyzeteiket, és a szünetig hét gólt szereztek, míg a csehek egyszer sem tudtak betalálni az első játékrész utolsó tíz percében.

A második játékrészben is megmaradt a spanyolok fölénye, Romero a szünet utáni pillanatokban már kilencedik gólját szerezte, majd a 45. percben a csereként beálló Raúl Entreríos találatával tíz góllal vezetett Rivera csapata, 28–18 volt az állás.

A mérkőzés hajrájában sem változott a játék képe, így a spanyol válogatott könnyedén verte meg a cseheket 37–25-re.

Győzelemmel kezdték az Eb-t a címvédő dánok: a B-csoport első mérkőzésén a házigazda Ausztriát verték meg négy góllal, 33–29-re. Az orosz válogatott is négy góllal győzött: az ukránokat verte meg 37–33-ra az A-csoportban.

 FÉRFI KÉZILABDA EB
D-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Spanyolország–Csehország 37–25 (17–10)
Ld: Romero 14, Tomás 5, Garcia 5, ill. Jícha 8, Vrany 5
 
KORÁBBAN KÖZÖLT EREDMÉNYEK
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Oroszország–Ukrajna 37–33 (21–16)
Ld: Igropulo 11, Rasztvorcev 9, Kovaljov 7, ill. Onufrijenko 9, Burka 9, Seveljov 5
 
B-CSOPORT, 1. FRODULÓ
Dánia–Ausztria 33–29 (17–15)
Ld: Mogensen 7, Hansen 5, Söndergaard 4, Knudsen 4, Christiansen 4, ill. Ziura 7, Weber 6, Fölser 5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik