Pezsgőzzünk! – S. Tóth János jegyzete

S. TÓTH JÁNOSS. TÓTH JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.04.17. 23:02

Hosszan kígyózott a sor vasárnap kora este a dunaszerdahelyi városi sportcsarnok előtt. Noha a beléptetés gördülékenyen ment, a várakozók száma nem akart csökkenni. Egyre csak jöttek a nagyrészt kékbe és sárgába öltözött drukkerek, hogy szemtanúi lehessenek egy sporttörténelmi pillanatnak, a HC DAC női kézilabdacsapata első bajnokságnyerésének a cseh és szlovák közös ligában. Bizonyos volt, hogy több lesz az érdeklődő, mint a csarnok befogadóképessége, de a klubvezetőség (remélhetően a helyi katasztrófavédelemnek nem jut a fülébe a hír) úgy döntött: aki be akar jutni, jusson is be a nézőtérre.

Így aztán alighanem rekordnézőszám, mintegy félezer drukker előtt húzta be a HC DAC a Stomfa elleni kötelező győzelmet, s e két ponttal az utolsó forduló eredményétől függetlenül aranyérmes a Mol Extraligában. Biztosra vehető, ha állna az oly nagyon áhított Aréna DSZ, annak háromezres lelátója is megtelt volna erre az alkalomra. Mert manapság már közügy a női kézilabdacsapat szereplése a Csallóköz fővárosában, amire okkal lehet büszke mindenki, aki a HC DAC-ért dolgozik, hiszen a klub története mindössze hét esztendeje íródik, s ez idő alatt formálódott egy amatőr együttes az utóbbi két idényben immár az európai kupaporondra is kilépő társulattá.

Hosszú névsorolvasásnak illene következni, de e helyütt csak két főszereplő nevét megemlíteni van lehetőség. Ki tudja, mi lenne a dunaszerdahelyi kézilabdázással, ha a klub­elnök Horváth Zoltán nem harcol és dolgozik makacs következetességgel álma, egy piacképes városi csapat megteremtéséért.

S e munkában príma szakmai partnerre lelt Debre Viktor személyében. A Magyar Kézilabda-szövetség ajánlására a vezetőedző posztjára kerülő szakember letette egy profi együttes alapjait, amellyel most begyűjtötte a klub történetének első aranyérmét. A Stomfa elleni győzelmet követő fiesztát nem feledi, aki szemtanúja lehetett az ünneplésnek; a hab a tortán nyilván az lenne, ha a szlovák bajnokság négyes döntője is a HC DAC sikerével zárulna.

Teljes persze akkor lehetne a felvidéki magyarság boldogsága, ha május 20-án harmadszor is folyna a pezsgő, karnyújtásnyira a városi sportcsarnoktól, a Mol Arénában. Aznap, a szlovák labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában a jelenleg éllovas FC DAC 1904 a besztercebányai MFK Duklát fogadja...

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik