Női kézilabda: először ünnepelhet bajnoki címet a DAC!

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2023.04.16. 20:21
null
A városi sporttörténelmet író dunaszerdahelyi csapat (Fotó: Dömötör Csaba)
Utolsó hazai mérkőzését fölényesen, 43–18-ra nyerte meg a dunaszerdahelyi HC DAC a Tatran Stupava ellen a cseh-szlovák közös rendezésű női kézilabda-bajnokságban, ezzel a város történelmének első csapatbajnoki aranyát szerezte meg.

 

Utolsó hazai mérkőzését játszotta vasárnap a közös cseh és szlovák női kézilabda-bajnokságban, a Mol Extraligában a Dunaszerdahely. A listavezető csallóközi csapat ellenfele a sereghajtó, a 20 fordulóban mindössze egy pontot gyűjtő Tatran Stupava volt. A mérkőzést eredetileg szombatra írták ki, ám a dunaszerdahelyi városi sportcsarnokban a hétvégén birkózóversenyt rendeztek, ezért a kézilabdameccset vasárnap kora estére halasztották.

A házigazdák számára a tét történetük első Mol Extraliga-bajnoki címének megszerzése volt; ehhez nyernie kellett a HC DAC-nak, ami a stomfaiak játékerejének ismeretében kötelező ujjgyakorlatnak ígérkezett Debre Viktor együttese számára.

A remélt bajnokavatás, amely egyúttal a város történelmének első csapatbajnoki aranyát jelentette, nem csak a helybelieket mozgatta meg: a helyszínen tekintette meg a találkozót a Magyar Kézilabda-szövetség pénteken megválasztott új elnöke is. Ilyés Ferenc így elsők között gratulálhatott a dunaszerdahelyiek aranyérméhez, a DAC ugyanis 43–18-ra győzött, s az utolsó forduló eredményétől függetlenül a közös liga bajnoka lett.

KÉZILABDA
CSEH-SZLOVÁK NŐI BAJNOKSÁG
MOL EXTRALIGA
21. FORDULÓ
HC DAC–Tatran Stupava 43–18 (19–10)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik