Női kézilabda: Szikora Melinda a német bajnokságban folytatja

Vágólapra másolva!
2021.02.11. 11:36
null
Szikora Melinda a Bundesligába igazol (Fotó: Török Attila)
Szikora Melinda 12-szeres válogatott kézilabdakapus nyártól a német SG BBM Bietigheim csapatában szerepel.

A 32 éves játékos korábban a Kiskunhalas, az Alba Fehérvár és a Ferencváros együttesét erősítette, majd 2019-ben Siófokra igazolt. Jelenlegi klubja múlt kedden jelentette be, hogy nyáron távozik.

„Nagyon várom az új kihívást Bietigheimben. Új kaland vár rám egy új csapatban, egy új országban, egy olyan klubban, amelynek ambiciózus céljai vannak a hazai és a nemzetközi porondon egyaránt” – nyilatkozta csütörtökön a német csapat honlapjának Szikora.

Markus Gaugisch vezetőedző úgy fogalmazott, a magyar kapus tele van energiával és érzelmekkel, márpedig a Bietigheimnek csapatként fejlődnie kell ezen a téren.

„Biztos vagyok benne, hogy Melinda a játékstílusával gazdagítani fog minket, hiszen a legmagasabb szintű tapasztalatokkal rendelkezik a magyar bajnokságban és a válogatottban egyaránt” – vélekedett a tréner.

Szikorát az öt év után távozó Valentina Szalamaha helyére igazolják. Az ukrán származású azeri kézilabdázó korábban szintén megfordult Siófokon. A magyar kapus poszttársa az olimpiai, világ- és Európa-bajnok norvég Emily Stang Sando lesz.

A Bietigheim a mostani idényben a Bajnokok Ligájában szerepel, a német élvonalban pedig a tabella második helyén áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik