H. D.
2020.08.13 16:30 Frissítve: 2020.08.13 17:16

Női kézi: Polman úgy érzi, mintha kettévált volna a lába

Mint arról beszámoltunk, a Team Esbjerg női kézilabdacsapatának egyik legjobbja, Estavana Polman súlyos térdsérülést szenvedett. A holland irányító-átlövő a dán TV 2-nek nyilatkozott a történtekről.

Estavana Polman nyilatkozott a súlyos sérüléséről (Fotó: AFP)

 

Estavana Polman július végén, egy edzésen sérült meg, és mint az később kiderült, elszakadt az elülső keresztszalagja. A 27 éves holland kézilabdázó a dán Tv2-nek mesélt a történtekről.

„Arculcsapásként ért, arra gondoltam, hogy ennyi volt. Aztán valami bekattant, hogy az élet mégis megy tovább – mondta Estavana Polman. Még mindig érzem, olyan mintha kettévált volna a lábam. Minden okkal történik, de azt nem még nem tudom, hogy ez velem miért történt meg.”

A világbajnok kézilabdázót szerdán megműtötték, minden bizonnyal az idény jelentős részét ki kell hagynia. Az Esbjerg edzője, Jesper Jensen elmondta, senkit sem igazolnak a helyére, mert nem akarják veszélyeztetni a klub anyagi stabilitását.

Az Esbjerg az FTC-vel szerepel majd egy csoportban a Bajnokok Ligájában, míg a holland válogatott a mieink csoportellenfele lesz a decemberi Európa-bajnokságon – ezekről a mérkőzésekről Polman biztosan lemarad.

Polman a műtét után:

Surgery

2023.02.01 00:15:10

Kézilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A lehetséges válaszadók vajon látják-e a saját felelősségüket? Sajnos akadnak sportáganként olyan megmondóemberek, akik hosszú évek óta a rendszer döntéshozói, iránymutatói, véleményalkotói, mégsem látszódik a területükön zajló munkában vagy legalábbis a végeredményén az előrelépés.

2023.01.29 14:07:39

Kézilabda nemzetisport.hu

Chema Rodríguez együttese nagy hajrával egyenlített a rendes játékidőben, de végül nem lett meg a győzelem.