Női kézilabda: Lunde nem biztos a győri folytatásban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.25. 08:30
null
Katrine Lunde állítja: több vitás ügye is van az ETO-val (Fotó: NS-archív)
Katrine Lunde, a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának anyai örömök elé néző világklasszis kapusa jelen pillanatban nem biztos benne, hogy a szezon befejeztével is a kétszeres BL-győztes magyar együttesben folytatja pályafutását, mert jelenleg több kérdésben eltérő az álláspontjuk. 

„Nem igazán tudom, hol folytatom a pályafutásom, Győrben vagy egy másik klubban. Jelen pillanatban több vitás ügyünk is van, ilyen a szerződésem, a terhességem és a fizetésem. Az én olvasatomban a szerződésem világosan tartalmazza a jogaimat, ehhez tartom magam” – mondta Lunde a norvég hírügynökségnek (NTB).

A hír futótűzként terjedt a norvég sajtóban, és nem várattak magukra sokáig a további részletek sem. Az anyai örömök előtt álló kapus a Dagbladetnek, az Aftenpostennek és a Verdens Gangnak már több konkrétumot is elárult:

„Attól a naptól kezdve, hogy bejelentettem a terhességem, több mint ötven százalékkal megvágták a fizetésem. Nincs is ezzel gond, mert a szerződésem erre az esetre is pontosan kitér, de abban nem értünk egyet, mikortól jár majd újra a teljes összeg. Én a norvég szokásokhoz vagyok szokva (az NTB hírügynökség jelentése szerint Norvégiában a klubok előre meghatározott, rögzített módon fizetik terhesség idején a játékost – a szerk.), de itt Győrben máshogy gondolják. Az én olvasatomban, miután edzésbe állok, megilletne ismét a teljes összeg, de a klubnál meg akarják várni, amíg újra meccset játszhatok. Márpedig ez az elnöktől és az edzőtől is függ, így nehéz tervezni” – tette hozzá Lunde, aki garanciát vár a kérdésben az ETO-tól.

„Egy ideje már nem jelentkeztek az ügyben, és úgy érzem, mintha kicsit nehezteltek volna a terhességem miatt. Megértem, hogy nem szeretnének sok pénzt fizetni egy olyan játékosnak, aki nem tud játszani, de tiszteletben kell tartani az embereket. Itt Magyarországon pontosan szeretnék tudni, mikor lesz valaki terhes, holott ezt nem mindig egyszerű előre tudni” – folytatta a kapus, akinek a szezon végén lejár a szerződése Győrben, bár az tartalmaz további egyéves opciót is. Január 15-ig elvileg lehetősége van jelezni, hogy nem él az opcióval, ha addig nem tudnak megegyezni a vitás kérdésekben.

„Tudják, hogy visszatérek, így egy értékes játékost veszítenének. Nem tartok attól, hogy nem találnék magamnak egy másik klubot” – zárta Lunde, aki azt is hozzátette, mivel a hozzá hasonlóan babát váró Görbicz Anita már előre jelezte a klubnak, hogy gyermeket szeretne, ezért az ő esetének más az elbírálása.

Lunde márciusra várja első gyermekének születését, éppen abban a hónapban lesz 35 éves, de tervei szerint még több évig a legmagasabb szinten kézilabdázna.

A Győri Audi ETO KC csapatát is megkerestük, hogy kommentálja a Lunde által elmondottakat.

„A Győri Audi ETO KC mint egyesület működésében a szerződéses fegyelem betartása az egyik legnagyobb érték. Ennek érvényesítése természetesen a játékos szerződések, így Katrine Lunde szerződése esetében is alapvető!” – nyilatkozta Kelecsényi Ernő elnök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik