Női kézilabda: cél a válogatott szakmai stábjának együtt tartása

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.04.02. 14:06
null
Pálinger Katalin értékelte az olimpiai csoportbeosztást is (Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)
Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke a Sport Tv Mai helyzet című műsorában többek között arról is beszélt, hogy az a cél, hogy együtt tartsák a női válogatott szakmai stábját az olimpiára, ennek érdekében pedig már zajlanak az egyeztetések.

Mint ismert, a Győrben rendezett kvalifikációs tornán a magyar válogatott Oroszország mögött, de Szerbiát és Kazahsztán megelőzve a második helyen zárt, így 2008 után ismét kivívta az olimpiai szereplés jogát. A tornán Elek Gábor volt a szövetségi kapitány, Danyi Gábor és Görbicz Anita pedig segítőként volt jelen.

Pálinger Katalin elmondta, szeretnék együtt tartani a szakmai stábot a tokiói játékokra, amelyen a magyar válogatott rendkívül kemény csoportba került: a mieink a címvédő oroszokkal, a franciákkal, a spanyolokkal, a svédekkel és a brazilokkal szerepelnek majd egy hatosban.

„Elkezdtük, de konkrétumokat még nem szeretnék mondani, amíg ezek nem zárulnak le – mondta a szakmai stábbal kapcsolatos egyeztetésekről Pálinger Katalin. – A szövetségi kapitány és Danyi Gábor is, amikor még szövetségi kapitányokként elvállalták, akkor a megbízatásuk az olimpia végéig szólt, amennyiben sikeresen kvalifikálnak. Bízom benne, hogy ők nem kérdőjelesek. Danyi Gábor úgy írt már alá Siófokra, ha jól tudom, hogy velünk érvényes szerződése volt, de természetesen ezt le kell ülni átbeszélni, akár kompromisszumokkal. Ez meg fog történni a közeljövőben. Abszolút az a cél (hogy együtt tartsák ezt a keretet – a szerk.), és Görbicz Anita szerepe is megkérdőjelezhetetlen számomra és mindenki más számára is. Rengeteget hozzátett ehhez a sikerhez, és biztos vagyok benne, hogy nagyon-nagyon sokat jelentene az ő jelenléte.”

Az MKSZ alelnöke a csütörtökön elkészített csoportbeosztást is értékelte.

„Minden meccsen úgy kell odaállnunk, hogy a maximumot kihozzuk magunkból. Nyilván az oroszok és Franciaország ellen nem mi leszünk az esélyesek, de egy spanyol, brazil, svéd csapat ellen, azt gondolom, igenis komoly eséllyel lépünk pályára. Ott tényleg ki-ki meccs lesz mindegyik, sok kérdőjel van addig. Például, hogy milyen kerettel tudnak a csapatok utazni, és reméljük, ez nem a laborokban dől majd el. Továbbá a formaidőzítés is számít, ki bírja jobban a terhelést, hozzáteszem, nem megszokott, hogy egy világversenyen minden mérkőzés után legyen pihenőnap. Lesz idő felkészülni.”

TOKIÓ 2020
NŐI KÉZILABDA
CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT:
Hollandia, Montenegró, Norvégia, Japán, Dél-Korea, Angola
B-CSOPORT:
Spanyolország, Orosz csapat, MAGYARORSZÁG, Svédország, Franciaország, Brazília
A csoportok első négy helyezettje továbbjut a negyeddöntőbe.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
Július 25.: Magyarország–Franciaország
Július 27.: Magyarország–Brazília
Július 29.: Magyarország–Orosz csapat
Július 31.: Magyarország–Spanyolország
Augusztus 2.: Magyarország–Svédország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik