Női kézilabda: Ana Amorim nem bírta tovább, távozik Fehérvárról

Vágólapra másolva!
2011.05.05. 12:02
null
Ana Amorim elégedetlen volt a <br />fehérvári körülményekkel
Címkék
Ana Amorim elhagyja a női kézilabda NB I-ben szereplő Alcoa FKC-Rightphone együttesét, de várhatóan nem igazol máshova, hanem 28 évesen befejezi pályafutását. Az Alcoa FKC brazil játékosa húga, a Győri Audi ETO KC-t erősítő Eduarda Amorim útján kereste meg a Nemzeti Sportot, és ismertette döntése okait.

„Folyamatosan két hónapot csúszott a fizetésem, és most, hogy hazamennék Brazíliába, a repülőjegyemet sem akarják kifizetni – mondta Ana Amorim. – Belefáradtam abba, hogy állandóan az engem jogosan megillető pénzemért harcoljak, ezért elhagyom a klubot, amely megszegte a szerződésünket. Ebben benne van, hogy a játékosok nem beszélhetnek nyilvánosan a belső ügyekről, de nekem már nincs veszítenivalóm, ráadásul a többiek is nehéz helyzetben vannak. Remélem, azzal, hogy elmondom, mi a probléma, nekik is tudok segíteni. Megpróbáltam beszélni a vezetőkkel, ám ők rendre kitértek előle, ráadásul azt állítják, előre kérem a fizetésemet, holott csak a múltbeli, jogos járandóságomra tartok igényt. Jó lenne minél hamarabb rendezni az ügyeket, mert Brazíliából nem fogom tudni intézni.”

Ana Amorim hozzátette, április 15. után hiába kérte, hogy fizessék ki februári és márciusi jussát, senki sem akart vele szóba állni. A brazil játékos a csapat körüli egészségügyi helyzettel sem volt megelégedve, kifogásolta, hogy a játékosok sérülés esetén nem kapják meg a szükséges támogatást a klubtól.

Ana Amorim felvetéseivel kapcsolatban megkerestük a fehérvári klubvezetőséget is, amely válaszként hivatalos közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe:

„Április 15-én, pénteken jeleztük Anának, hogy az aznap esedékes fizetését adminisztratív okokból a következő munkanapon tudja csak átvenni – a teljes összeget ki is fizettük számára hétfőn. De ahogy azon a napon, a továbbiakban sem jelent meg a csapat edzésein, holott klubunk az egész idényben a szerződésében foglaltak szerint – sőt több alkalommal azon felül is – teljesítette kötelezettségeit. Az edzéseken való újbóli részvételét ahhoz a szerződésében nem szereplő feltételhez kötötte, hogy két héten belül (azaz a következő mérkőzésünkig) előre fizessük ki neki a szerződése végéig, azaz 2011. június 30-ig hátralévő három hónapot. Azt a helyzetet, hogy a játékos nem vett részt az edzéseken, klubunk vezetősége – a szakmai stáb teljes egyetértésével – olyan súlyos fegyelmi vétségnek, illetve a csapat szempontjából olyan etikátlan tettnek minősítette, amely után a játékos számára nem volt visszaút a csapatba. Mivel a történtek egyúttal súlyos szerződésszegésnek is minősülnek, április 21-én klubunk szerződést bontott Anával.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik