Női kézi-vb: tiltakozásul rossz súlyadatokat adtak meg a norvégok

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.12.09. 11:36
null
A norvégok szerint irrelevánsak a súlyadatok (Fotó: IHF)
Nem tetszett a Norvég Kézilabda-szövetségnek, hogy a nemzetközi szövetség (IHF) kérte a csapatoktól a spanyolországi világbajnokság előtt, hogy adják meg a játékosaik súlyadatait – melyek meg is jelennek a tv-képernyőkön – az érvényes regisztrációk érdekében. Tiltakozásul fals információkat adtak meg a norvégok.


Évek óta tiltakoznak a súlyadatok publikálása ellen a norvégok, nem szokták garantálni az erre vonatkozó információkat, ám a vb előtt nem volt választásuk, az érvényes regisztráció érdekében meg kellett adniuk az adatokat.

Ennek eleget is tett a szövetség, más kérdés, hogy protestációja jeléül teljesen hasraütésszerűen – a 70, 65, 60 kg közül választva –, tévesen adta meg a játékosok tömegét.

„Eddig nem adtuk meg a súlyokra vonatkozó adatokat, de most az érvényes regisztráció érdekében kénytelenek voltunk eleget tenni a kérésnek. A kitöltésnél véletlenszerűen választottunk három különböző súlyadat közül” – mondta a VG-nek a szövetség elnöke, Kare Geir Lio.

Fotó: sport.tv2.dk
Fotó: sport.tv2.dk

Az elnök azt is megjegyezte, amikor meglátták, hogy a tv-képernyőkön is megjelennek ezek az adatok, levélben kérték az IHF-et, hogy a jövőben ne mutassák a súlyadatokat. Lio szerint a nemzetközi szövetség csütörtöki válaszában azt ígérte, ez a jövőben változni fog.

„Teljesen irrelevánsak ezek az információk, nem szeretnénk, hogy az emberek erre fókuszáljanak.”

Nem ez volt az első eset, hogy a Norvég Kézilabda-szövetség nemtetszését fejezte ki egy előírással kapcsolatban: októberben kiharcolta az IHF-nél, hogy ne legyen kötelező a női strandkézilabdázóknak a bikini viselése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik