Női kézi: távozik a svájci szövetségtől az FTC-vel összeboronált edző

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2023.05.18. 22:13
null
Albertsen (balra) befejezi munkáját a svájciaknál (Fotó: Getty Images)
A Svájci Kézilabda-szövetség bejelentette, hogy az idény végével saját kérésére távozik a kötelékükből a Ferencvárossal hírbe hozott Martin Albertsen.

Mint megírtuk, a dán Tv2 több nemzetközi forrásból is úgy értesült, hogy Albertsen veheti át a nyáron Elek Gábor helyét az FTC-nél.

Most újabb jel utal arra, hogy valóban igaz lehet a hír, a svájci szövetség ugyanis bejelentette, hogy a 45 éves szakember az idény végén távozik.

„Martin Albertsen, a női felnőttválogatott szövetségi kapitánya, az U20-as csapat szövetségi edzője, illetve az akadémia vezetőedzője saját kérésére távozik, és egy európai topklub irányítását veszi át” írták közleményükben a svájciak, azt is hozzátéve, hogy szerződéses okokból az új kenyéradója június elejéig nem fogja bejelenteni.

Albertsen néhány napja jelezte távozási szándékát, és a felek végül meg tudtak egyezni, hogy 2024-ig érvényes szerződése ellenére elengedik az edzőt, aki szerint elképzelhető, hogy az életben egyszer adódik ilyen lehetőség.

Albertsen 2018 óta irányítja a svájci női válogatottat, azt megelőzően hazájában a Viborgnál, a Randersnél és a Köbenhavn Handboldnál is dolgozott, a német SG BBM Bietigheimot pedig 2014 és 2019 között vezette.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik