nemzetisport.hu
2013.09.21 07:23 Frissítve: 2015.03.30 01:43

Női kézi: „Nem volt szándékos” - Tomori Triscsuknál

A Ferencváros kézilabdacsapatának átlövője, Tomori Zsuzsanna múlt héten, a BL-selejtezőben okozott arcsérülést az érdi Triscsuk Krisztinának. A zöld-fehérek játékosa pénteken meglátogatta az irányítót, és továbbra is hangsúlyozza, szándékosságról szó sem volt.

 

Csúnya jelenet volt, annyi szent. Miként szent a béke is a két válogatott klasszis között. Hogy miről is van szó? A ferencvárosi Tomori Zsuzsanna keze a lövéskor továbblendült, és nagy erővel arcon találta az érdi Triscsuk Krisztinát, akit arccsont- és szemsérülése miatt kórházba kellett szállítani.

Ugyanakkor Tomori már a vasárnapi BL-selejtező (FTC–Érd 31–24) lefújása után elnézést kért a véletlen balesetért. Hangoztatta: barátok Triscsukkal, nem volt szándékos az ütés, sajnálja a történteket.

„Azóta ismerem jobban Krisztinát, amióta a Fehérvárban együtt játszott sógornőmmel, Kamper Olíviával – mondta a Nemzeti Sportnak a Triscsukot pénteken meglátogató Tomori. – A válogatottban is együtt szerepelünk, jól megértjük egymást. A baleset után azonnal kerestem őt, de csak másnap tudtunk beszélni. Akkor és pénteken is azt mondta, nem haragszik. Mindketten a kézilabdából élünk, szándékosan sosem okozunk egymásnak sérülést. A decemberi vébén együtt fogunk érmet szerezni."

A sérülésből gyorsan gyógyuló Triscsuk hasonlóan vélekedett, és inkább már a visszatérésben reménykedett.

„Nincs bennem harag, mert a sportágunkban szinte szakmai ártalomnak tekinthető egy-egy hasonló, véletlen eset, és ezt már megbeszéltük játékostársammal – mosolygott az érdi kézilabdás. – Nem tagadom, akkor a pályán nagyon fájt az arcom. Az orvosok döntenek róla, mikor folytathatom csapatomban az edzéseket.”

A két játékos pénteki személyes találkozójával remélhetőleg végleg tisztázódott és le is zárult a balszerencsés eset, valamint eloszlott néhány pletyka és gerjesztett félreértés.

 

2023.01.29 14:07:39

Kézilabda nemzetisport.hu

Chema Rodríguez együttese nagy hajrával egyenlített a rendes játékidőben, de végül nem lett meg a győzelem.

2023.01.28 20:42:18

Kézilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ha aztán e traumákat feldolgozzuk, ha a leginkább érintettek megfogadják, hogy ilyet többé soha, akkor vegyünk egy nagy levegőt, emeljük fel a fejünket, és rögzítsük: hé, megint ott vagyunk a vb-n a világ nyolc legjobbja között!