NÉMETH RICHÁRD
2022.08.07 07:22 Frissítve: 2022.08.07 08:17

Női kézi NB I: Horváth Roland nem bízná a véletlenre az érdi bennmaradást

Horváth Roland, az érdiek vezetőedzője szerint az ismét jelentős átalakuláson átmenő keret két-három év múlva alkothat majd ütőképes együttest.

 

Hisz a magyar játékosokban Horváth Roland (középen), aki új és fiatal csapatot épít Érden (Fotó: Dömötör Csaba)

Jelentős fiatalításba kezdett két éve az Érd NK NB I-es női kézilabdacsapata, amely az előző évadban épphogy benn maradt az élvonalban. A narancs-feketék továbbra is bizalmat szavaznak a fiataloknak, idén azonban lehetőség szerint nem hagynák az utolsó fordulóig izgulni a szurkolókat. Horváth Roland, az érdiek vezetőedzője szerint az ismét jelentős átalakuláson áteső társaság két-három év múlva alkothat majd ütőképes együttest.

„Megint erősen fiatalítottunk, de aki régóta ismer, az tudja, én nagyon hiszek ebben a módszerben – kezdte Horváth Roland. – Hiszek a magyar játékosokban, ezért olyanokat igazoltunk, akik bizonyítani akarnak, akikben látom azt, hogy idővel képesek lesznek magas szinten megoldani a feladatukat és alkalmasak az NB I-re. Sok külföldit ajánlottak az ügynökök nekünk is, de a lényeg, hogy én a magyar fiatalokra akarom fordítani az energiát.”

A szakember arról is beszélt, hogyan tenné rendbe és alakítaná át csapata játékát a következő évadra.

Mindenféleképpen szisztematikusan kell felépíteni a játékot a védekezéstől kezdve – folytatta. – Nem titok, hogy Csapó Kyra és Csiszár-Szekeres Klára érkezésével ezt szeretnénk stabilizálni, mert a jó védekezéssel tudjuk állandósítani a jó támadásokat is. Ezt komplex edzésekkel kell fejlesztenünk és párhuzamosan erre fektetjük most a legnagyobb hangsúlyt”.

Az elmúlt évhez képest jelentősen változott a Pest megyei klub kerete: öten távoztak, hatan érkeztek az együtteshez. A trénert arról is megkérdeztük, mi alapján válogatták össze az újoncokat.

„A védekezést mindenképpen meg kell erősíteni, és ezt olyan játékosokkal szeretném elérni, akik korábban az élmezőnyhöz tartozó csapatokban játszottak – magyarázta Horváth Roland. – Ugyanez a kapusposzton is fontos szempont volt, hogy kicsit stabilabbak legyünk. Nagy hiány van egyébként, szűk a merítési lehetőség, nehéz magyar játékost találni. Sokan inkább nem kockáztatnak és kész játékosokat igazolnak, én azonban próbálok olyanokat játszatni, akik szeretnék megmutatni, mit is tudnak valójában”.

Az edző a célokkal kapcsolatban még elmondta, egy stabil csapat összerakása az idei elsődleges feladat.

„Mivel ennyi érkezőnk van és rövid az idő a keret összehangolására, ennek megfelelően tűztük ki a célokat. Nem szeretnénk a bajnokság hajrájában pengeélen táncolni, azon aggódni, benn maradunk-e. Ha számot kellene mondanom, valahol a nyolcadik hely körül lenne a reális helyezésünk, de most sokkal fontosabb, hogy egyénileg és csapatszinten stabilak legyünk. Egy olyan magot szeretnénk kialakítani, amelyet ha sikerül két-három évig együtt tartani, akkor többet is elvárhatunk majd a csapattól, és merészebb célokat is kitűzhetünk.”

Az edző zárásként hozzátette: egyelőre pozitív benyomásai vannak, elégedett a játékosok hozzáállásával, és szépen haladnak a felkészüléssel.

AZ ÉRDI KERET A 2022–2023-AS IDÉNYRE
Érkezett: Csapó Kyra (DVSC Schaeffler), Gerencsér Fanni (Győri Audi ETO KC), Puskás Lilla (Kispest NKK), Dávid-Azari Fruzsina (MTK Budapest), Csiszár-Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungária), Csáki Zsófi (FKSE-Algyő).
Távozott: Szabó Kitti (MTK Budapest), Vukajlovics Alekszandra (DVSC Schaeffler), Takács Cecília (Dunaújvárosi Kohász KA), Bódi Bernadett, Mézes Laura.
Maradt:
Kopecz Barbara, Mód Noémi, Kántor Kamilla, Paróczy Sára, Sztankovics Réka, Pécsi Villő, Hadfi Gréta, Fekete Bozsana, Horváth Dóra, Csáki Lilla, Kiss Zsófia, Kóka Mariann, Landi Gabriella.

 

2022.09.30 23:35:22

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mert egy idő után már kevésbé lesz édes az íze a sikernek a hazai porondon a Veszprém ellen.

2022.09.29 18:25:56

Kézilabda nemzetisport.hu

Három mérkőzés után nulla ponttal áll a magyar csapat, a második félidőben sokkal jobb volt a Kiel.

2022.09.24 17:05:07

Kézilabda nemzetisport.hu

A Metz végig vezetett, volt, hogy nyolc góllal is, végül néggyel bizonyult jobbnak az ETO-nál.

2022.09.24 10:51:49

Kézilabda nemzetisport.hu

Az első félidőben sokkal jobb volt a vendég Brest, de felállt a padlóról az FTC... Hogy nagyon elrontsa a legvégét.

2022.09.22 17:59:40

Kézilabda nemzetisport.hu

Fordulatos első félidő után a másodikban a Nantes tartotta előnyét és öt góllal legyőzte a Szegedet.