Női kézi MK: összejött a csúcsrangadó, az FTC átgázolt az MTK-n

Vágólapra másolva!
2023.04.22. 19:00
null
Az FTC átgázolt az MTK-n a Magyar Kupa elődöntőjében (Fotó: Árvai Károly)
Hét gólt hozó első három perc után állva hagyta az MTK-t az FTC-Rail Cargo Hungaria, amely 16 percig gólt sem engedett ellenfelének, végül könnyed 39–23-as győzelemmel jutott be a Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa tatabányai négyes döntőjének fináléjába, ahol a DVSC-t egy góllal legyőző Győri Audi ETO lesz az ellenfele vasárnap 16.30-tól.

 

A második elődöntőben nem kellett sokat izgulnia a címvédőnek, amely Márton Gréta szélső befutása után már 24 másodperc elteltével vezetéshez jutott, majd ezt meg is duplázta. A nyolc év elteltével négy közé jutó MTK szurkolói Mazák-Németh Csilla góljánál tapsolhattak először, bár túl sok örömük azt hiszem nem lehetett a szombati játéknapon. Az első tíz perc egyik oldalon sem a védekezésről szólt, így több mint tizenöt találat született már ezen rövid időszak alatt is.

A kék-fehérek hátul egyáltalán nem tudtak ellenállást kifejteni, tulajdonképpen a középső betörések és beállóknak bejátszott labdák mindegyike beakadt, míg a másik kapu előtt a csapatkapitány, Dakos Noémi egyedül nem igazán tudta kompenzálni ezeket a hibákat.

A Fradiban szinte mindenki betalált, aki pályára lépett, Emily Bölk első góljánál pedig először lett tíz közte (18. p: 15–5). Elek Gábor csapata könnyedén játszott, egyáltalán nem kellett megizzadnia: az MTK a 13–0-s Fradi-futás után 18 perc után talált be újra az első félidő végén, így tulajdonképpen semmi izgalmat sem tartogatott ez a találkozó.

A második félidőre lejjebb is engedett az FTC védelme, így Vágó Attila együttese gyorsan „berámolt” öt gólt, tíz gólon belülre azonban nem jutott, még Kisfaludy Anett piros lapja után sem. A mérkőzés legsportszerűbb pillanata volt, mikor a földön maradt Román Dorinát Janurik Kinga, az FTC kapusa az MTK masszőrével közösen, ölben vitte le a pályáról – tíz perccel később Mészáros-Mihállfy Adriennt is úgy kellett letámogatni, utóbbit a mentők vitték el a csarnokból. Ami a második játékrészt illeti, a „pályaválasztó” többször talált be, mint az első félidőben, de az is látszott, hogy a Ferencváros már a döntőre tartalékolt, főleg, hogy még így is közel állt a húsz gólos különbséghez.

TÖRÖK BÓDOG NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA NÉGYES DÖNTŐ, TATABÁNYA
ELŐDÖNTŐ
FTC-Rail Cargo Hungaria–MTK Budapest 39–23
Tatabánya Multifunkciós Aréna, 2200
néző. V: Dáné, Marton
FTC:
JANURIK – Malestein 2 (2), KLUJBER 5, Lekics 2, KISFALUDY 4, Bölk 4, Márton G. 3. Csere: Tomori, Cvijics 3, Hársfalvi 5, Cirjenics-Kovacsics, Stolle 2, PAPP D. 5, Kukely 4 (1), Szucsánszki. Edző: Elek Gábor
MTK:
Győri B. – Grosch 4, DAKOS 7, Mazák-Németh Cs. 1, Mészáros-Mihályffy 3, Sallai, Pál T. 3. Csere: Suba (kapus), Szabó K. 2, Szabó L. 1, Román, Pelczéder 2, Juhász E., Kobela. Edző: Vágó Attila
Az eredmény alakulása.
7. p.: 7–5. 23. p.: 20–5. 26. p.: 22–8. 38. p.: 26–15. 44. p.: 34–15. 49. p.: 36–20. 53. p.: 38–21
Kiállítások:
8, ill. 6 perc
Hétméteresek:
3/3, ill. –
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: 
– Ilyen forgatókönyvről álmodtam, de a második félidő már nem tetszett, mert nem voltunk elég élesek. Kicsit „elbáloztuk” ezt a játékrészt, ami a korábbi tapasztalatokat tekintve nem jelent jót másnapra. Védekezésben okosan kézilabdáztunk, sok hibára tudtuk kényszeríteni az MTK-t, ezt a csapatot azonban nem lehet összehasonlítani a Győrrel, hiszen nincs balkezes lövője, olyan meg főleg nem, mint Ana Gros. Összességében arra jó volt ez a találkozó, hogy mozogtunk és magabiztosak voltunk.
Vágó Attila: – Nem láttam ennyire rosszul, kishitűen és megalázott szerepet játszani a lányokat, mióta én irányítom a csapatot. Nagyon sok fiatal játékosunk van, akiknek ez az első ilyen rendezvényük, és megbabonázott minket a csarnok, a nézők, ami viszont érthetetlen. Az első félidőben féltünk, semmit sem valósítottunk meg a terveinkből, és nem elég, hogy agyonvertek minket, még két játékosunk is megsérült. Amúgy is kevesen voltunk, így a Debrecen ellen tíz emberrel kell kiállnunk.

A másik elődöntőben: GYŐRI AUDI ETO KC–DVSC SCHAEFFLER 27–26 (16–14)

HELYOSZTÓK
Április 23., vasárnap
13.45:
a 3. helyért, DVSC-Schaeffler–MTK Budapest (Tv: M4 Sport)
16.30: döntő, Győri Audi ETO KC–FTC-Rail Cargo Hungaria (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik