Női kézi: megműtötték a Győr válogatott jobbszélsőjét

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.09.15. 16:37
null
Faluvégi Dorottyára nyolc hét kihagyás várhat (Fotó: Dömötör Csaba)
Kedden beszámoltunk róla, hogy a Győri Audi ETO KC magyar válogatott jobbszélsője, Faluvégi Dorottya a Vasas ellen 41–21-re megnyert mérkőzésen ujjtörést szenvedett. A klub szerdán hivatalos oldalán tudatta, hogy a játékos műtétre szorult, s a csapatorvos végrehajtotta az operációt.

 

Faluvégi a Vasas ellen egy gólt szerzett, majd az első félidőben eltört a gyűrűsujja a bal kezén. A klub honlapjának tájékoztatása szerint a csapat orvosa, Balogh Péter megműtötte játékost, és elmondta, hogy a műtétet követően nyolc hét kihagyás várhat a válogatott kézilabdázóra.

„Reggel jelentkezett a kórházba, előkészítést követően vittük a műtőbe. Törését fedetten nem lehetett megfelelően helyre igazítani és rögzíteni, ezért feltárás és csavarral és minilemezzel rögzítés mellett döntöttünk. A mai napot váratóan kórházban kell töltenie. A lemezes rögzítés előnye, hogy relatív rövidebb gipszrögzítést igényel, ezért a funkcionális kezelést korábban tudjuk megkezdeni. Várhatóan a pályára való visszatérése nyolc hét” – olvasható a csapatorvos nyilatkozata a Győr hivatalos oldalán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik