D. S. B.
2022.11.29 14:54 Frissítve: 2022.11.29 15:04

Női kézi BL: Korsósék kivásárolták a holland sztárt, hétvégén Győrben játszhat

A magyar válogatott szélsőt, Korsós Dorinát is foglalkoztató román Rapid Bucuresti női kézilabdacsapata kivásárolta szerződéséből a holland világbajnok irányító-átlövőt, Estavana Polmant, aki távozott a Nyköbing Falstertől, s már a hétvégi, Győr elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen bemutatkozhat új csapatában – jelentette be közösségi oldalán a dán klub.

 

A holland világbajnok Estavana Polmant a Rapid Bucuresti kivásárolta élő dániai szerződéséből, szombaton épp Győrben debütálhat új klubjában (Fotó: Getty Images)

A hollandokkal 2019-ben világbajnoki címet szerző Estavana Polmant kivásárolta élő szerződéséből a román Rapid Bucuresti, így a 30 éves irányító-átlövő 11 év után távozik Dániából, s akár már a szombati, Győri Audi ETO elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen debütálhat új klubjában.

Polmannal nyáron bontott szerződést az Esbjerg, melynél kilenc évet töltött, de az utóbbi időben sokat mellőzték, januárban pedig nem volt hajlandó pályára lépni egy BL-meccsen, majd a holland játékos is kiakadt, nyáron a felek szerződést is bontottak, Polman pedig egy évre aláírt a bajnoki rivális Nyköbinghez.

A holland játékost a Rapid kivásárolta élő szerződéséből, s azonnal csatlakozik új klubjához.

„Amikor ilyen magasan jegyzett játékossal kötsz szerződést, mint Estavana, akkor vannak egyéb feltételek is a kontraktusban. Ezért fogadtuk el a Bajnokok Ligájában szereplő klub ajánlatát érte és ő azonnal távozik” – mondta a Nyköbing elnöke, John Braedder.

„Most egy új kaland kezdődik számomra a legnagyobb színpadon és ez volt az, amiért hosszú ideje dolgoztam. Hálás vagyok a Nyköbingnek a támogatásért” – fogalmazott távozásakor Polman.


2023.02.05 13:22:05

Kézilabda nemzetisport.hu

Bár a török Kastamonu jól tartotta magát, nem tudta megakadályozni a nagy különbségű vereséget.

2023.02.01 00:15:10

Kézilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A lehetséges válaszadók vajon látják-e a saját felelősségüket? Sajnos akadnak sportáganként olyan megmondóemberek, akik hosszú évek óta a rendszer döntéshozói, iránymutatói, véleményalkotói, mégsem látszódik a területükön zajló munkában vagy legalábbis a végeredményén az előrelépés.