D. S. B.
2023.03.23 12:55 Frissítve: 2023.03.23 16:29

Női kézi: Kirkely mellett dán másodedző is érkezik Győrbe – hivatalos

Mint ismert, a dán Odensétől érkező Ulrik Kirkely veszi át az irányítást a nyáron távozó Ambros Martíntól a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatánál. A kisalföldi klub most tudatta, hogy a szakemberrel tart Győrbe Kristian Danielsen is, aki a Rába-partiak másodedzője lesz.

Kristian Danielsen lesz a Győri Audi ETO másodedzője nyártól (Fotó: Győri Audi ETO KC)

Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóhírek, nem egyedül érkezik Győrbe az Odensétől a magyar együttes új vezetőedzője, Ulrik Kirkely, miután a kisalföldi klub bejelentette, hogy a csapat másodedzője Kristian Danielsen lesz a nyártól.

„A fiatalember nagyon jó ajánlólevéllel rendelkezik, sok hasznos tapasztalatot gyűjtött már eddigi pályafutása során. Egy elhivatott, kézilabdának élő szakemberről van szó, aki remekül kiegészíti vezetőedzőnket. Biztos vagyok benne, hogy érkezése nagy erősítést jelent klubunk számára”
– nyilatkozta Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője a klub honlapján.

„Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy csatlakozhatok a Győri Audi ETO edzői csapatához. Büszke, nagy hagyományokkal és ambiciózus célokkal rendelkező klubról van szó, amely egyben engem is motivál, és amiért keményen fogok dolgozni nap, mint nap. A keret a világ legjobb játékosaiból áll, és remélem, hogy az apró részletekben szerzett tudásom előre tudja vinni a csapatot, és egyénileg a játékosokat is. Amikor az Audi Aréna Győrben jártam ellenfélként, mindig fantasztikus légkört tapasztaltam a szurkolók részéről, és már alig várom, hogy most egy oldalon lehessek velük. Másodedzőként csatlakozom Ulrik Kirkelyhez, akivel sok éven át jó együttműködést építettünk ki az Odensénél, de egyben izgatott vagyok, hogy nyártól a jelenlegi stábbal és a csapat körüli adminisztrációval együtt dolgozhatok majd. Nagyon várom már, hogy kezdhessek a Győri Audi ETO-nál”
– mondta Kristian Danielsen, aki 2019 óta az Odense stábjának tagja, ez idő alatt két bajnoki címet és egy kupagyőzelmet ünnepelhetett, továbbá megszerezte a legmagasabb EHF Pro Licenc edzői képesítését.

Danielsennek 2024-ig van szerződése az Odensével, így a Győrnek ki kell(ett) vásárolnia.

2023.06.05 18:18:30

Kézilabda nemzetisport.hu

A bajnoki döntő második felvonását is a házigazda nyerte, jöhet az igazi finálé – Szegeden.

2023.06.04 23:24:10

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Rengeteg gátlás, kishitűség, félelem levetkőzésére alkalmas lehetett ennek az évadnak a második fele Márton Grétáék számára.

2023.06.04 12:22:11

Kézilabda nemzetisport.hu

A Vipers megismételte a Győr bravúrját, és egymás után harmadszor is aranyérmes a Bajnokok Ligájában.

2023.06.04 12:03:09

Kézilabda nemzetisport.hu

Remekül kezdett a magyar csapat, Toft zseniálisan védett, és bár a végén izgulni kellett, megérdemelt a harmadik hely.

2023.06.03 22:40:01

Kézilabda nemzetisport.hu

Nincs olyan regény, amely drámaibb, fordulatosabb, meghatóbb lenne, mint egy ferencvárosi BL-győzelemmel záruló évad leírása.