D. S. B.
2023.11.20 11:45 Frissítve: 2023.11.20 12:15

Női kézi: jövő nyáron másik városba költözik Szikora és Faluvégi klubja

Jövő nyáron nevet és várost vált a német női kézilabda-bajnokságban címvédő, Bajnokok Ligája-szereplő SG BBM Bietigheim. A Szikora Melindát és Faluvégi Dorottyát foglalkoztató klub honlapján számolt be róla, hogy a következő idényt már HB Ludwigsburg néven kezdi meg.

 

Jövő nyáron Ludwigsburgba költözik a Bietigheim (Fotó: Nagy Gábor)

Szikora Melindék csapata német bajnoki mérkőzéseit Bietigheim-Bissingenben játssza, de az itteni csarnok nem felel meg a Bajnokok Ligája követelményeinek, ezért az elmúlt években is a ludwigsburgi létesítményben fogadta ellenfeleit, ám jövőre már minden sorozatban saját létesítményének tekintheti, hiszen a klub honlapján számolt be, hogy jövő nyáron elköltözik Bietigheimből.

„Ezzel a váltással a legmagasabb szinten gondoskodunk női kézilabdánk jövőjéről. Sajnos Bietigheimban már nem láttuk ezt a lehetőséget, ezért minden opciót megvizsgáltunk és megtaláltuk az ideális megoldást” – magyarázta Bastian Dörr, ügyvezető igazgató, azok után, hogy a klub vezetősége is zöld utat adott a változtatásnak.

Ismertették, az anyaklub, az SpVgg Bissingen 2008-ban egyesült az SG Bietigheim-Metterzimmernnel, az OLYMP cég támogatásával pedig női vonalon Németország legsikeresebb csapata lett az SG BBM Bietigheim, hiszen négyszer nyert bajnokságot és háromszor Német Kupát, egyszer pedig az Európa-ligában diadalmaskodott, ám szeretne tovább fejlődni, ezért úgy döntött a vezetőség, hogy 2024 nyarán Ludwigsburgba költöztetik a klubot.

„A kilencvenes évek közepén aktiváltuk újra a női kézilabdát Bissingenben saját ifjúsági játékosainkkal és 15 éven belül a Bundesligába jutottunk. Örülök, hogy a régióban magas színvonalú női kézilabda a Ludwigsburgba költözéssel tovább bővül” – fejtette ki Thorsten Mast, az SpVgg Bissingen igazgatósági tagja.

2023.12.04 19:27:09

Kézilabda nemzetisport.hu

Lépéshátrányba kerültünk Montenegróval szemben a női kézi vb-n, és két pontot viszünk magunkkal a középdöntőbe.

2023.12.03 13:20:27

Kézilabda nemzetisport.hu

Megtapasztalta, milyen egy topcsapat edzőjeként helytállni, és azt mondja, élvezi a szerepet, amelybe belecsöppent.

2023.11.30 23:34:34

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha az Építők ezúttal célba ér Kölnben, én csak azt mondom, hogy ez természetes.