Női kézi: Golovin Vlagyimir örömmel nézi a céltudatos válogatottat

NÉMETH RICHÁRDNÉMETH RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2022.09.28. 19:35
null
Jó hangulatban telik az összetartás (Fotó: Dömötör Csaba)
Az Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott Siófokon tartott sajtónyilvános edzést, mielőtt elutazott volna a Szlovénia elleni barátságos mérkőzésekre.


Sajtónyilvános edzést tartott szerdán a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban a magyar női kézilabda-válogatott, amely a Szlovénia elleni kettős mérkőzéssel kezdi meg a hangolódást a novemberi szlovén, északmacedón, montenegrói közös rendezésű Európa-bajnokságra. A nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir a felkészülésről, a hiányzókról, és a megfiatalított válogatott lehetőségeiről is beszélt a Nemzeti Sportnak.

„Akármennyire nem voltunk boldogok a legutóbbi hétvégén – gondolva itt a győri és ferencvárosi játékosokra –, jó hangulatban telik az összetartás – kezdte az edzés előtti beszélgetést Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány. – Azt gondoltuk, hogy először a lelkiállapotot javítjuk, de szerencsére nem kellett túlzottan. Amikor beszéltem a lányokkal, mindenki azt mondta, vágyik rá, hogy itt legyen. Ez jó jel, hogy jól érzik magukat a válogatottnál. A hétfő délelőtti teszt nagyon jól sikerült, ez biztosan ad egy kis önbizalmat a csapatnak és átbillenti őket. Röviden értékeltük az elmúlt évet is, elmondtam a lányoknak, mi az, ami jól működik és miben kell még fejlődnünk, majd elkezdtük a munkát. Azt látom rajtuk, hogy nagyon sokat kommunikálnak egymással és rendkívül céltudatosak, amit öröm nézni.”     

A szlovénok ellen készülő együttesben kényszerű változások is történtek – Szemerey Zsófi sérülés, míg Schatzl Nadine pozitív koronavírusteszt miatt került ki a csapatból, ám a következő, október végi összetartáson már várhatóan számíthat rájuk a szövetségi kapitány.

 „Beszéltem a lányokkal, Nada azt mondta, hogy sajnos a PCR-tesztje is pozitív lett, így a jelenlegi protokoll miatt öt nap után kezdhet újra dolgozni a csapatával. Szemerey Zsófinál az MR-vizsgálat apró sérülést mutatott, ő a héten már elkezdhet edzeni” – mondta a sérültekről Golovin Vlagyimir, majd áttért a délnyugati szomszédaink elleni mérkőzésekre.

„Ami eddig nem működött a játékunkban, próbáltuk kijavítani, illetve más védekezési formációt is gyakoroltunk, amit a mérkőzésen is megnézünk majd. A tavalyi hibáinkat igyekszünk javítani, győzni megyünk. Felkészülési mérkőzésről beszélünk, aminél örülnék, ha az utolsó pillanatokban dőlne el, mert abból sokkal többet tudnánk profitálni, látnánk, hogy kritikus szituációkat hogyan tudunk megoldani– folytatta a kapitány, aki hozzátette, törekedtek olyan ellenfelekkel meccseket lekötni az Eb előtt, akik ellen különböző játékstílusokkal találkozhatnak. – Próbáltunk olyan ellenfeleket találni, akik erősek, de nem túlzottan, hogy tudjunk ellenük nagyot küzdeni és győzni. Biztos, hogy a norvégok ellen még többet tanulnánk, ám most fontosabbnak láttuk, hogy hasonló képességű csapatokkal mérkőzzünk meg” – nyilatkozta.

Ami a jócskán megfiatalított válogatottal szembeni elvárásokat illeti, Golovin Vlagyimir szűkszavúan hozzátette, már a célokról is beszéltek a lányokkal, de erről egyelőre nem szeretett volna nyilatkozni.

VÉLEMÉNYEK

VÁMOS Petra, a magyar válogatott irányítója: – Öt hónapos kihagyás után azt látom, nagyon várta már a csapat, hogy találkozzon és mindenki motiváltan érkezett az összetartásra. Mindenki érzi, hogy nemsokára itt az Eb, beszélgetünk az ellenfelekről és próbálunk előre begyakorolni bizonyos taktikai elemeket, amiket majd elő tudunk húzni a tarsolyból, de még nem égünk teljes lázban. Izgatott vagyok, hiszen nekem is ez lesz az első Európa-bajnokságom a csapattal. Fiatalok vagyunk, ám komoly céljaink vannak rövidebb, és hosszabb távon is.

SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra, a magyar válogatott balátlövője: – Nagyon fiatal csapattal vagyunk, néha el is gondolkodom rajta, hogy hány éves is vagyok. Próbálok mindenben segíteni a társaknak, bármikor jöhetnek hozzám, kérdezhetnek, nyitott vagyok. Bízom benne, hogy ezen az Eb-n meglepetéscsapat leszünk, mivel tényleg nagyon fiatalok, lendületesek vagyunk, gyors játékot tudunk játszani. Nem vagyunk könnyű csoportban és a keresztágunk is nagyon nehéz, azonban vannak köztünk világ- és Európa-bajnokok, így jó emlékekkel jöhettek az újak is a felnőttválogatottba.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik