nemzetisport.hu 2019.06.27 17:53 Frissítve: 2019.06.27 18:19

Női kézi: Ez szégyen – Kurtovicnak többhavi fizetéssel tartoznak Bukarestben

A nyáron Bukarestből Győrbe szerződő Amanda Kurtovic profikhoz méltatlan körülményekről beszélt a román női kézilabdacsapat kapcsán, miután háromhavi fizetéssel tartozik neki a CSM Bucuresti.

 

 

Neagu és Kurtovic hiányában elmaradtak az eredmények a CSM-nél

A 27 éves norvég válogatott jobbátlövő 2017-ben igazolt Larvikból a CSM Bucuresti-hez. A második szezonja Kurtovicnak és a csapatnak is elég rosszul alakult: Amanda súlyos térdsérülést szenvedett, a CSM pedig nélküle és a szintén hosszú időre kidőlő Cristina Neagu nélkül nem jutott be a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe és a román bajnoki címet is elbukta a Valceával szemben.

Ráadásul a pályán kívül sem rózsás a helyzet a CSM-nél. Már korábban is cikkeztek Romániában csúszó fizetésekről, és most ezt Kurtovic is megerősítette.

„Speciális a helyzet, miután az állam a csapat tulajdonosa. Amikor nem jönnek az eredmények, büntetés következik. Legutóbb, amikor megnéztem a számlámat, még nem érkezett meg rá a fizetés” – mondta Kurtovic az NRK-nak, amely háromhavi elmaradásról tud.

„Ez nem profikhoz méltó. Remélem, a közeljövőben megkapjuk a fizetésünket. Legkésőbb mielőtt a szerződésem kifutna július elsején, és nem húzódik el a történet a következő idényig. Ez szégyen, a játékosok csak bízhatnak benne, hogy hozzájutnak a nekik járó összeghez.”

Kurtovic hozzátette, nem beszéltek a Győrből éppen a CSM-hez igazoló Nora Mörkkel arról, mi vár rá Bukarestben, de szerinte honfitára tisztában van a helyzettel. Kurtovic egyébként felvette a kapcsolatot a játékosokat képviselő NISO szervezettel.

„Jók az esélyei, egyértelmű, hogy tartoznak neki a fizetésével – mondta Kurtovic esetéről Joachim Walltin, a NISO vezetője. – Reméljük, hamar megoldódik a helyzet. Ha nem, akkor a Romániában dolgozó kollégáinkkal egyeztetve döntünk a következő lépésről.”

Walltin hozzátette, Romániában és egyáltalán Kelet-Európában elég gyakoriak a hasonló esetek, de azzal számol, hogy még a nyár folyamán megoldódik a helyzet, és a CSM fizetni fog.

2021.07.12 14:22:57

Kézilabda Papp Bálint (összefoglaló), Rusznák György (percről percre)

Bár a találkozó túlnyomó részében a brazilok vezettek, a hajrá a magyaroké volt.

2021.07.09 17:53:56

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Potyogtak a gólok az olimpiára készülő csapatok találkozóján, de a magyarok jöttek ki jobban a párbajból.

2021.07.06 16:41:59

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Az olimpiai felkészülés utolsó szakaszát hatgólos sikerrel indították a mieink Montenegró ellen.

2021.07.05 12:45:09

Kézilabda JOCHA KÁROLY

Hanus Ágnes nem tervezte meg a „lelépést”, s később minden csapattársától elnézést kért.

2021.06.17 05:19:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS

„Sok mindent pozitívabban láttam, ha hibáztam, kerestem, miként tudnék javítani.”