Női kézi Eb: A pszichés gátak nagyon visszaszorítják a teljesítményünket – Elek Gábor

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.11. 11:27
null
Elek Gábor szerint a pszichés gátak visszaszorítják a magyar válogatott teljesítményét (Fotó: Török Attila)
A magyar női kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, az FTC-Rail Cargo Hungariát 2007 óta irányító Elek Gábor szerint sokkal jobban tud kézilabdázni a magyar csapat, mint amit az Európa-bajnokság első két mérkőzésén mutatott. A dánok elleni 29–27-es vereség után a zöld-fehérek vezetőedzője részletesen beszélt a fiatalok helyzetéről is az M4 Sport studiójában.

Elek Gábor azt vallja, a magyar válogatott tud kézilabdázni, még annál sokkal jobban is, mint amit az Európa-bajnokság első két mérkőzésén mutatott.

„A pszichés gátak nagyon visszaszorítják a mi teljesítményünket. A norvég vagy a dán csapat ellen nem voltunk esélyesek, ezt ki kell mondani. Ez elgondolkodtató pozitív és negatív irányban is, mert tudtunk egy ilyen csapat ellen így játszani” – kezdett bele Elek Gábor.

„Mi a fenéért van az, hogy olyankor, amikor már eltemettek minket, akkor jön ez az egész? Ha vissza akarunk térni a magyar kézilabda helyes útjára, akkor ezzel valamit kezdenünk kell. Végig kell gondolni az egész sportágnak, hogy a fiatal gyerekek mindent megkaptak összességében: a jólétet, a lehetőséget, sokuknak még nagyon meg sem kellett küzdenie ezért. Miért van az, hogy ezzel nem élünk, hanem rettegünk a súlyától?” – értetlenkedett a magyar válogatottat a tokiói olimpián hetedik helyig vezető Elek Gábor, megjegyezve, ha ezen túl tud lépni a magyar csapat, akkor szebb jövője lehet.

Danyi Gábor hozzátette: nem csak a kézilabdában, hanem általánosságban is túl könnyű az út a fiataloknak és túl könnyen kapnak meg dolgokat, akkor nem kell megküzdeniük.

„Amikor jönnek olyan helyzetek, hogy igenis küzdeni kell, akkor csodálkoznak és nem tudnak úgy reagálni, ahogy kellene. Ha valaki nehezebben kap meg valamit, sokkal többre tudja becsülni, értékelni, amije van, amit maga elért” – magyarázta Danyi Gábor.

Elek Gábor nyilatkozata 2:15:00-tól ide kattintva tekinthető meg!

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
KÖZÉPDÖNTŐ
I. CSOPORT
DÁNIA–
MAGYARORSZÁG 29–27 (14–12)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

AZ I. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Norvégia2264–45+194
2. Dánia32180–78+24
3. Szlovénia32176–77–14
4. Svédország21156–47+92
5. Horvátország31262–76–142
6. MAGYARORSZÁG3367–82–150

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik