Női kézi BL: Minden másodpercben szeretnénk élvezni a játékot – Bíró Blanka

Vágólapra másolva!
2023.05.30. 16:38
null
A négyes döntő minden másodpercét szeretnék élvezni Bíró Blankáék (Fotó: Török Attila)
Mint ismert, a visszavágó második félidejében nyújtott kimagasló teljesítményével ejtette ki a Fradi a francia Metzet és jutott be története során először a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. A budapesti MVM Dome-ban rendezendő eseményről az FTC-Rail Cargo Hungaria kapusa, Bíró Blanka nyilatkozott az Európai Kézilabda-szövetségnek.

 

Az FTC hazai pályán 32–26-ra kapott ki a Metztől a negyeddöntő első mérkőzésén, majd a visszavágón még a szünetben is csupán 17–17-re állt, de fantasztikus második félidei teljesítményének köszönhetően végül 33–26-os sikerrel bejutott a budapesti négyes döntőbe.

A final fourba jutásban oroszlánrészt vállalt a fővárosi zöld-fehérek kapusa, Bíró Blanka, aki a második harminc percben 35.2 százalékos hatékonysággal védett.

„Csapatként vagyunk igazán erősek. Mi egy igazi csapat vagyunk, amely nagy vereségek után is feljebb tudott lépni. Végig hittünk magunkban és most itt vagyunk. Egy biztos: azon dolgozunk, hogy az idény ezen részében a lehető legmagasabb szinten játsszunk” – emelte ki Bíró Banka, aki 12 BL-meccsen 101 védést mutatott be 31.7 százalékos védési hatékonysággal.

„Nehéz idényem volt, mert rengeteg meccset hagytam ki, ami frusztráló, viszont elképesztő érzés volt visszatérni a pályára, nagyon boldog voltam. Nem gondoltam arra, hogy ott leszünk a final fourban, főleg az én szemszögemből és játékommal, mert sok hullámvölgyben volt részem” – tette hozzá Bíró Blanka, megemlítve, a korábbi évadokban is céljuk volt a négyes döntőben való szereplés.

„Ez óriási mérföldkő a pályafutásomban és a klub történetében. Magyarországon nyertünk címeket és kupákat, de ez a csúcs, amit az európai kézilabdában el lehet érni” – fűzte hozzá a magyar válogatott kapus, akinek felejthetetlen emlék lesz az MVM Dome-ban rendezendő esemény.

„Edzettünk már az MVM Dome-ban, ám amit a szurkolók letesznek az asztalra, az elképesztő, attól libabőrös leszek. Remélem, ez pozitív hatással lesz a játékunkra és a teljesítményünkre. Az a célunk, hogy megnyerjük a trófeát, így készülünk a mérkőzésekre és a négyes döntőre. Minden másodpercben szeretnénk élvezni a játékot. Az egész idényben együtt küzdöttünk és most ez a nyereményünk” – zárta szavait az FTC kapusa.

Az EHF honlapja számos érdekességet gyűjtött a hétvégi négyes döntő elé, s kiemelte, hogy a dán Esbjerg számít a legjobban támadó csapatnak, hiszen 50 labdabirtoklásból átlagosan 29.2 gólt szerez a Henny Reistad vezette csapat, ellenben a trófeákat a védelmek nyerik, s ebben a mutatóban a Győri Audi ETO az élen jár, hiszen 50 labdabirtoklásból csak 22.5 gólt enged ellenfeleinek, ráadásul a kisalföldieké a második legjobban támadó együttes 28.3 góllal. Eközben a címvédő Vipers is saját erejében, a gyorsaságban bízhat, hiszen átlagosan 28.1 másodpercenként szerez gólt, ami a legalacsonyabb átlag, s meccsenként 58.1 alkalommal birtokolja a labdát.

A lap az FTC-nél azt emelte ki, hogy a résztvevők közül a budapestiek állnak a negyedik helyen védekezésben (23.5 kapott gól 50 labdabirtoklásonként) és a kilencedik helyen támadásban (25.6 lőtt gól 50 labdabirtoklásonként), ugyanakkor az FTC engedi a legkevesebb második lövést, s a zöld-fehérek ellen hibáznak a legtöbbet az ellenfelek, hiszen az esetek 88.5 százalékában a Ferencvárosé lesz a labda a rivális kísérlete után.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ (Budapest, MVM Dome)
ELŐDÖNTŐ (JÚNIUS 3.)
15.15:
Győri Audi ETO–Vipers Kristiansand (norvég)
18.00: FTC-Rail Cargo Hungaria–Team Esbjerg (dán)
HELYOSZTÓK (JÚNIUS 4.)
15.15:
bronzmérkőzés
18.00: döntő

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik