Női kézi BL: Korsósék nem tettek csodát a final fourba jutó Vipers ellen

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.06. 17:47
null
A címvédő Vipers jutott be elsőként a női kézilabda BL budapesti négyes döntőjébe (Fotó: eurohandball.com)
Kettős győzelemmel jutott be a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjébe a címvédő Vipers Kristiansand, miután a visszavágón is legyőzte a magyar válogatott Korsós Dorinát foglalkoztató Rapid Bucuresti csapatát.

A Vipers szerezte az első gólt, de a Rapid azonnal nekiesett norvég ellenfelének – a korábbi magyar szövetségi kapitány, Kim Rasmussen tanítványai csodát tenni érkeztek Kristiansandba, és ennek szellemében egy jó darabig két gólos távolságban tartotta a címvédőt. A felek ezután fej-fej mellett haladtak, majd az orosz Vjakireva vezette Vipers húzott el két góllal, de a rózsaszín mezesek sem voltak képesek távol tartani a bukarestieket, akik egyenlíteni tudtak.

A nyíltsisakos támadójátékkal fűszerezett meccsen látszott, hogy az odavágón hatgólos előny szerző Vipers kézben tartotta a párharcot – hiába támadott nagy erőkkel (és eredményesen) a Korsós Dorinát is bevető Rapid, a vasutascsapat hátsó alakzatában csak a francia Orlane Kanor, illetve a kapus Diana Ciuca tudott maradandót alkotni. A látványos adok-kapoknak a szünet vetett véget, 18–18-as állásnál fordultak a felek.

A második félidőben egy darabig az első játékrészben látott szoros küzdelmet láttuk, majd a Rapid nyolc percen keresztül nem tudott gólt szerezni, így hatgólos előnyt épített ki magának a címvédő. A letargia a később is kitartott, s a norvégok előnye öt perccel a meccs vége előtt már 11 gól volt. A bukaresti vasutascsapat még képes volt kozmetikázni a végén, de ez már nem osztott, nem szorzott: a Vipers kilenc góllal nyerte a visszavágót, így magabiztosan kvalifikálta magát a budapesti négyes döntőbe. Magyar szempontból Korsós Dorina három lövésből két gólt szerzett a meccsen, így összesen 39 találattal zárta a Bajnokok Ligája 2022–2023-as évadát.

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Vipers Kristiansand (norvég)
–Rapid Bucuresti (román) 40–31 (18–18)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik