Női kézi BL: Higgadtabb fejjel kellett volna játszanunk – Kisfaludy Anett

Vágólapra másolva!
2023.04.29. 20:20
Ledolgozható-e a hatgólos hátrány a kiváló idényt futó Metzzel szemben? Kisfaludy Anett már bukott el továbbjutást kilenc gólos előnyről is, ezért semmit sem tart lehetetlennek. A visszavágón azonban hideg fejjel, fegyelmezetten és taktikusan kell játszania ahhoz a Ferencvárosnak, hogy erre esélye legyen idegenben. Cirjenics-Kovacsics Anikó szerint a franciák jól fognak gazdálkodni a női kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első meccsén megszerzett előnyükkel. 

„Próbálunk abba kapaszkodni, hogy van még egy mérkőzés, van még egy lehetőségünk, nem ment el minden. De ez a hat gól lélektani határeset, hogy le tudjuk-e dolgozni idegenben. Fent is, lent is voltunk a mérkőzés során, amikor fel tudtunk volna jönni egy-két gólra, akkor mindig belehibáztunk. Higgadtabb fejjel kellett volna játszanunk, de lehet, hogy a felfokozott állapot, az akarás miatt olyan hibákat vétettünk, amit máskor nem szoktunk. Kevés ilyen esetben a lelkesedés, kell a hideg fej” – mondta Kisfaludy Anett a Metz 32–26-os győzelme után.

Cirjenics-Kovacsics Anikó szerint a rossz helyzetkihasználás okozta az FTC vesztét, míg arról is beszél, hogy mennyi esélyt lát arra, hogy a kiváló formát mutató Metz ellen ledolgozzák a visszavágón ezt a tetemesnek mondható hátrányt. Emellett videónkban szó esik a helyenként furcsa játékvezetői ítéletekről is.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–METZ HANDBALL (francia) 26–32(13–15)
Érd, 2200néző.Vezette:Metalari, Nikolovszki (északmacedónok)
FTC:Janurik – Malestein 7 (5), Klujber 1, Lekics 2, Kisfaludy 1, BÖLK 7, MÁRTON G. 4.Csere:Bíró B. (kapus), Tomori, Cvijics 1, Stolle 1, Szöllősi-Zácsik 1, Cirjenics-Kovacsics, Szucsánszki 1.Edző:Elek Gábor
METZ:SAKO – Bont 1, Burgaard 1, BOUKTIT 4, HORACEK 7 (2), DE PAULA 5, Valentini 5.Csere:Depuset (kapus), Jörgensen 4 (2), Pascoal, Schulze, MASZLOVA 5, Kanor.Edző:Emmanuel Mayonnade
Az eredmény alakulása. 4. p.:1–3.8. p.:3–6.17. p.:5–9.24. p.:9–13.37. p.:14–20.41. p.:18–21.45. p.:19–24.52. p.:22–28.56. p.:25–28
Kiállítások:4, ill. 6 perc
Hétméteresek:5/5, ill. 5/4
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor:– Egész évben kimagasló munkát végzett a Metz szakmai stábja, talán a franciáké a Bajnokok Ligája legkiegyensúlyozottabban teljesítő csapata. Ezt meg is mutatta a hullámzó játék ellenére. Nem voltunk kellően élesek ahhoz, hogy ezt a találkozót megnyerjük, sok hibát követtünk el a ziccerek értékesítésénél, sematikus döntéseket hoztunk. Ahhoz, hogy ezt a meccset sikerrel vehessük, kimagasló játék kellett volna és eksztázis, de ebből csak az utóbbi volt meg.

Emmanuel Mayonnade:– Boldogok vagyunk, de ez még csak az első felvonás volt, és tudjuk, hogy a Ferencváros jó csapat, még nincs vége a párharcnak. Volt egy kis időnk az öltözőben a lányokkal a lefújás után, ahol arról beszéltünk, ugyanígy kell készülnünk a visszavágóra is. Büszke vagyok a csapatomra, és örülök a sikernek a hullámzó játék ellenére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik