Női kézi BL: Csak azért imádkoztam, hogy Évi védje ki – Oftedal

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2018.05.13. 23:11
null
Oftedal (középen) a végén csak szurkolhatott Kiss Évának (Fotó: Török Attila)
Az első Bajnokok Ligája-győzelmét ünneplő Stine Oftedal elmondta, mit élt át a hosszabbítás legvégén, amikor a labdavesztése után még megindulhatott a Vardar Szkopje. Kari Aalvik Grimsbö maga vetette fel, hogy a ráadás második részére Kiss Éva álljon be a helyére. Yvette Broch az ismert nehézségek miatt még értékesebbnek érzi ezt a sikert, mint az egy évvel ezelőttit. Anne Mette Hansen pont annak reményében igazolt a Győri ETO-hoz, hogy a magyar csapattal lehetősége lesz megnyerni a BL-t, most hogy sikerült, alig akarja elhinni. Vélemények a csodás győzelmet követően. 

Stine Oftedal egy szurkolóktól kapott vörös rózsával a kezében érkezett meg a vegyes zónába, ahol a norvég sajtó képviselőinek elmondta, hogyan élte meg a döntő utolsó másodperceit.

„Már passzív volt, én pedig hirtelen nem tudtam kinek passzolni, így labdaeladás lett a vége. Ez bárkivel megeshet, de ha éppen veled történik meg, nagyon rossz érzés. Miközben futottam vissza, már láttam, hogy a Vardar ziccert fog lőni, nem tehettem mást, mint imádkoztam, hogy Évi védje ki, és meg is tette. Utána egyből odamentem hozzá, és megköszöntem neki” – mondta a norvég irányító.

Már a rendes játékidő vége is rendkívül izgalmas volt, akkor a Győrnek kellett egyenlítenie. „Duda mondta nekem, hogy nyugodtan játsszuk ki rá, ő bármi lesz, beviszi. Olyan magabiztosnak tűnt, hogy egyből rávágtam, csináljuk.

Oftedal hozzátette, hogy fantasztikus élmény volt az egész hétvége, büszke rá, hogy ennek a csapatnak a tagja lehet. A lányok egyébként Budapesten maradtak ünnepelni, csak hétfőn utaznak vissza Győrbe.

„A meccs igazi hullámvasút volt a számunkra, jó és kevésbé jó periódusokkal, de végig hittünk magunkban – vette át a szót Kari Aalvik Grimsbö, majd kitért a hajrábeli kapuscserére is. – Én mondtam Ambrosnak, hogy a hosszabbítás második felére cseréljük be Évit, ő ránk bízta a döntést. Úgy gondoltam, hogy Évi a rá jellemző nyugalommal és pihenten hatékonyabb lehet a várható ziccerhelyzetekben, én nem éreztem magam olyan jónak a második játékrészben és a hosszabbítás első felében. Ő volt a jolly jokerünk, nagyon bíztunk benne, hogy hozzá tud tenni a hajrában.

„Hogyan sikerült megfognom az utolsó labdát? Hát, kézzel… Ösztönösen – mondta jókedélyűen az utolsó másodpercekben bemutatott bravúrjáról Kiss Éva. – Szerintem ezért a BL-győzelemért sokkal többet küzdöttünk, több nehézséget győztünk le, mint a tavalyiért, viszont mind a kettő alapvetően csapatmunka volt, és mindkettőre büszke vagyok. Ez a győzelem még nagyon friss, nagyon nagy élmény, úgy érzem, hogy én is hozzáraktam a magamét ehhez, mégis leginkább csapatmunka volt, amivel minden akadályt megugrottunk.”

Kiss Éva mindent eldöntő védése

Yvette Broch már egy nagy holland zászlóval a derekán érkezett meg, és először a lefújás utáni táncról kérdeztük.

„A koreográfia? Semmi különös, csak szeretünk együtt táncolni, és most volt mit megünnepelni – kezdte egy nagy mosollyal a holland beálló, majd kitért a döntőre. – Az ilyen mérkőzéseken nem számít, hogy fáradt a lábad, csak mész előre, és mindent kiadsz magadból. Amikor jött a hosszabbítás, a lányokkal belenéztünk egymás szemébe, és csak azt mondtuk, rendben, csináljuk meg!”

„A döntő is olyan kemény volt, mint az egész szezonunk. Már a final four előtt is mondtam, ez a legnehezebb idény a pályafutásom során, és hogy az ismert gondok ellenére is meg tudtuk nyerni a BL-t, csak még különlegesebbé teszi a sikert. Rendkívül megtisztelő, hogy tagja lehetek ennek a csapatnak: a Győr tele van igazi küzdőkkel, akik hisznek egymásban és támogatják a másikat. Csapatként egyértelműen mi voltunk a legjobbak, ezért megérdemelt a győzelmünk.

Egy másik final four-újonc, Anne Mette Hansen is elégedetten értékelt az aranyéremmel a nyakában, ráadásul most már nagyobb szerepet vállalt a sikerből.

„Az elődöntőben sajnos nem igazán tudtam segíteni támadásban, most úgy voltam vele, hogy felmegyek a pályára, és nem érdekel, mi van, csak teszem, amiben jó vagyok. Örülök, hogy jobban ment a játék. Most kicsit fáradt vagyok, de úristen, micsoda hangulat volt, ezekért a meccsekért dolgoztunk egész évben az edzőteremben és a csarnokban. Azért igazoltam Győrbe, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját, és most mi vagyunk a bajnokok, hihetetlen!

Bódi: Azt hittem, reggel fel sem tudok kelni

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ, PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA
DÖNTŐ

GYŐRI AUDI ETO KC–VARDAR SKOPJE (makedón) 27–26
(9–9, 20–20, 24–23) – hosszabbítás után
Budapest,
Papp László Budapest Sportaréna. Vezette: Charlotte Bonaventura, Julie Bonaventura (franciák)
GYŐR:
GRIMSBÖ – BÓDI 4, GROOT 8 (3), Oftedal 2, Broch 1, AMORIM 6, Görbicz 3 (2). Csere: KISS É. (kapus), HANSEN 3, Althaus, Puhalák, M. González. Edző: Ambros Martín
VARDAR: LEYNAUD – RADICSEVICS 4 (1), Lazovic 3, LEKICS 6, Cvijics 1, Penezic 3, Kuznyecova 2. Csere: Szuszlina (kapus), A. Klikovac, Lacrabere 3 (1), Hmirova, Canadija 2, Risztovszka 2. Edző: Roberto García Parrondo
Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–0. 12. p.: 5–3. 17. p.: 7–4. 26. p.: 7–8. 34. p.: 9–11., 43. p.: 13–13. 53. p.: 17–16. 57. p.: 18–18. 63. p.: 22–21. 67. p.: 26–23. 68. p.: 27–25
Kiállítások: 12, ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 5/2

KORÁBBAN
A 3. HELYÉRT
CSM Bucuresti (román)–Rosztov-Don (orosz) 31–30 (19–14)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik