nemzetisport.hu 2013.03.31 13:58 Frissítve: 2014.04.18 01:01

Női kézi BL: Barbosáék nem félnek a Győrtől, Martín szerint nincs favorit

Szombaton Bukarestben rendezik a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsét, amelyen a román Oltchim Valcea és a Győri ETO KC méri össze erejét. Alexandrina Barbosa, a Valcea légiósa elmondta, nem félnek a magyar bajnoktól, míg Ambros Martín szerint nincs favoritja a párharcnak.

„Nem félünk tőlük. Természetesen nagyon jó csapatról beszélünk, amelynek kiváló a védelme. De a mi csapatunknak is hasonlóak az erényei, hasonló erősségű együttesekről beszélünk. Ezek a meccsek biztos nagy élményt jelentenek majd a szurkolóknak, de remélem, mi jutunk be a fináléba” – idézi Barbosát az európai szövetség honlapja.

A légiósról az utóbbi időben olyan hírek jelentek meg, hogy az idény végén a macedón Vardar Szkopjéba távozik, de Barbosa a hírek szerint tagadta a megegyezés tényét.

„Volt néhány variáció, amelyet szerettünk volna már a Valceára figyelemmel gyakorolni Debrecenben is, de aztán nem úgy alakult a mérkőzés – árulta el Ambros Martín, az ETO vezetőedzője a Nemzeti Sportnak. – De nincs semmi olyan, amit ne lehetne pótolni a következő egy hétben, ráadásul amúgy sem kell semmi újdonsággal készülnünk a románokkal szemben. Apróságokon változtatunk, kijavítunk ezt-azt, de összességében azt kell csinálnunk, amit eddig, csak még jobban.”

A román csapat alighanem valóban nehezebb ellenfél, mint bármelyik korábbi, amelyet a BL csoportkörében vagy középdöntőjében a Győr útjába sodort a sorsolás. Így látja ezt a szakember is, aki elmondta, nincs favoritja a párharcnak.

 „Ezen a szinten már nincs olyan, hogy favorit, csak nagyon jó csapatok. Semmi máson nem fog múlni a továbbjutás, csak azon, hogy az a két nap, amikor a meccseket rendezik, kinek sikerül jobban – magyarázta szenvedéllyel Ambros Martín. – A felkészültségünkkel nem lehet gond, az elmúlt időszakban mindenki pihenhetett is egy kicsit, utána pedig akik nem mentek el a válogatottakhoz, azok Győrben dolgoztak nagyon keményen, és érződik is az elszántság mindenkin. Azt mondtam a lányoknak is, hogy az eszükkel és a kezükkel érték el az eddigi csodás eredményeket, de most már a szív fogja eldönteni a párharcokat” – ütött jelzésképp a mellkasára a tréner. – De készen állunk a feladatra.”

2022.01.23 22:20:09

Kézilabda KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. A palánk innenső oldalán is rendre bizonyítanak.

2022.01.23 22:20:09

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Inkább jelent pluszmotivációt.

2022.01.23 15:33:10

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Sziporkázó játék helyett ezúttal hatalmas küzdéssel szerezte meg a győzelmet a Győr a szívós dán Odense ellen.

2022.01.23 13:15:52

Kézilabda R. Gy.

Henny Reistad 13 gólt szerzett, a dán csapat hattal nyert a magyar bajnok ellen a női kézilabda BL-ben.