Női kézi BL: a Vipers 12 nap alatt 6 meccset játszana idegenben

Vágólapra másolva!
2021.02.02. 13:17
Nem mindennapi program várhat a Ferencvárossal azonos Bajnokok Ligája-csoportban szereplő norvég Vipers Kristiansand női kézilabdacsapatára, miután február 14-ig kellene a hátralévő csoportmeccseit lejátszania, ráadásul a norvég karanténszabályok miatt mindet idegenben. A hátralévő nyolcat eleve fizikailag képtelenség a határidőig letudni, ezért a norvégok egy hatmeccses túrára indultak kedden, amelyből egyelőre több meccs sorsa is bizonytalan.

Teljesen kaotikusra sikeredett a női kézilabda Bajnokok Ligájában a Ferencvárossal egy csoportban szereplő norvég Vipers Kristiansand csoportkörének a vége, miután a koronavírus-járvány miatt eddig csak hat meccset tudott a csapat lejátszani. Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) rendelkezése szerint február 14-ig kell befejezni a csoportküzdelmeket, ám ez a Vipersre nézve nyolc meccs pótlását jelentené, ami nem igazán fér bele 12 napba, főleg az utazással, és azzal kiegészítve, hogy mindent idegenben kéne lejátszani, mert a norvég karanténszabályok szerint külföldiek február 17-ig nem utazhatnak be az országba.

A Vipersnél végül arra a megoldásra jutottak, hogy 12 napos európai körútra indulnak, s megpróbálják a lehető legtöbb meccsüket lejátszani ez idő alatt, főleg azért, mert az EHF a fentebb említett határidő mellett azt is kikötötte, hogy a Valentin-napig nem lejátszott meccseket a találkozó elmaradásában vétlen fél számára írják jóvá 10–0-s gólkülönbséggel.

A norvég klub hivatalos honlapján közölte, a csapat kedden reggel elrepült Metzbe, ahol szerdán játszanak, majd csütörtökön már Budapesten landol az együttest szállító charter. És itt elkezdődik a norvégok túrájának izgalmas része...

A jelenleg érvényes menetrend szerint a Ferencváros szombaton játszana BL-meccset a Vipers ellen, ám az északiak azt szeretnék, hogy a zöld-fehérek ellen pénteken és vasárnap is pályára léphessenek. Kérdéses, hogy ebbe a Ferencváros beleegyezik, miután a héten szerdán vár rá egy Győr elleni rangadó, s korántsem valószínű, hogy ezt követően egy helyett szeretnének kétszer is találkozni a norvégokkal a héten.

Mindenesetre a Vipersnél remélik, hogy igen, ám az biztos, hogy a jövő hét elején már a szlovén fővárosban, Ljubljanában lenne jelenése a csapatnak, ahol egyszer biztosan meccselnek a helyi Krimmel, és semleges pályán – azaz a szlovénoknál – egyszer a Rosztovval is összecsapnának. A terveik szerint még egy mérkőzés lenne a Rosztovval Ljubljanában a jövő héten, ám ahogy a Ferencvárossal, úgy az oroszokkal sem állapodtak meg eddig a duplázásról.

„Csak a következő-három négy nap programját ismerjük, utána meglátjuk, mi történik, de a terveink szerint hat meccset szeretnénk lejátszani. Sok sportoló él bizonytalanságban ebben a járványidőszakban, nem tehetünk semmit ez ellen. Sűrűn követik egymást a mérkőzések, de kellően széles a keretünk. Nem kellemes, hogy több hazai meccsünket is idegenben kell lejátszanunk, de mivel úgysem lehetnek nézők, nem is akkora hátrány” mondta a Viperst irányító OLe Gustad Gjekstad a norvég Tv2-nek.

Így, ha összejönne a hat meccs a 12 nap alatt, akkor a két hiányzó mérkőzés esetében kellene csak az EHF-nek megállapítania az eredményt. S arról sem szabad egyébként elfelejtkezni, hogy miután a Vipers hazaér az európai körtúrájáról, 14 napos karanténba kell vonulnia a túrán szereplőknek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik