Női kézi: az FTC új igazolása boldogtalan volt a Buducsnosztban

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2021.08.17. 15:27
null
Itana Grbics a tokiói olimpián is szerepelt (Fotó: AFP)
Ahogyan arról hétfőn beszámoltunk, a 65-szörös montenegrói válogatott Itana Grbics a Ferencváros női kézilabdacsapatába igazolt. Az irányító a Vijesti hírportálnak beszélt a távozásának okáról.

 

A Buducsnoszt Podgorica hétfőn a honlapján jelentette be, hogy – mivel az előző idényre szóló szerződésből származó kötelezettségek egy részét nem fizették ki – a 24 éves Itana Grbics a megállapodása felbontását kérte. Bár a klub marasztalta a játékost, a felek nem tudtak megállapodni egymással. Grbics a vijesti.me-nek elmesélte, miért nem:

„Mindenki tudja, mennyire kötődöm a Buducsnoszthoz, de a saját érdekeimet kell előtérbe helyeznem. Mentálisan nem voltam a topon, boldogtalannak és elégedetlennek éreztem magam.Tisztában vagyok vele, hogy nehéz helyzetben hagytam el a csapatot, és nekem is nehéz lesz gyorsan beilleszkednem a Ferencvárosba, de szeretem a kihívásokat. Le kell szögeznem, ezt a döntést nem egy nap alatt hoztam meg, régóta érlelődött bennem a gondolata, és képtelen voltam elengedni. A szerződésem szerint minden jogom megvolt ahhoz, hogy távozzak, és úgy határoztam, megfeledkezem az adósságokról, a papírokról, távozom.”

A Buducsnoszt Grbics posztjára máris igazolt, az ugyancsak montenegrói válogatott Matea Pletikoszicsot.

„Annak ellenére, hogy nem értjük a döntését kevesebb mint egy hónappal a Bajnokok Ligája új szezonja előtt, a ZSRK Buducsnoszt sok sikert kíván Itana Grbicsnek Budapesten, az FTC mezében” – áll a klub honlapján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik