nemzetisport.hu 2019.01.14 14:22 Frissítve: 2019.01.14 14:37

Női kézi: az FTC junior-világbajnokával erősít a Győr – hivatalos

A Győri Audi ETO KC hivatalos közleményben jelentette be, hogy szerződteti Faluvégi Dorottyát a bajnoki rivális FTC-Rail Cargo Hungariától. A junior-világbajnok jobbszélső a nyáron érkezik a Bajnokok Ligája-győzteshez, mellyel hároméves szerződést írt alá.

 

A 20 éves Faluvégi magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes volt a Ferencvárossal, a nyáron tagja volt a junior-világbajnokságot megnyerő magyar válogatottnak is – már a felnőttek között is bemutatkozott.

„Fiatal, magyar válogatott játékos igazolunk Faluvégi Dorottya személyében nyártól csapatunkba. Ahogy azt korábban is nyilatkoztam, mi mindig a legjobbakat szeretnénk leigazolni, Faluvégi Dorottya pedig teljesítményével meggyőzött minket arról, hogy helye van a Győri Audi ETO KC csapatában. Fiatal kora ellenére nagyon rutinosnak számít, és bízunk benne, hogy szép sikereket érünk el együtt. Három évre kötöttünk ma szerződést, a második év után mindkét félnek megvan a lehetősége dönteni a folytatásról” – idézi a gyorietokc.hu Bartha Csaba elnököt, aki igazolta önmagát, hiszen korábban a Nemzeti Sportnak úgy fogalmazott: csak az FTC-től tudnak idehaza igazolni.

„Nagyon örültem amikor megtudtam, hogy érdeklődik irántam a Győri Audi ETO KC csapata. Nyilván jól ismerem őket, és tudom, hogy nagyon komoly céljaik vannak évről évre minden fronton. Úgy érzem, most jött el számomra az idő, hogy tovább lépjek, és szeretnék bizonyítani a világ egyik legjobb csapatában is. A közös munka a nyáron kezdődik majd, addig természetesen azon leszek, hogy minél jobban szerepeljek jelenlegi csapatommal, és megmutassam, hogy érdemes volt szerződtetni engem” – mondta Faluvégi Dorottya.

Faluvégi a harmadik jobbszélső lesz a győri keretben Bódi Bernadett és Jana Knedlíková mellett – utóbbi kettő ráadásul november elején hosszabbított szerződést az ETO-val.

2020.11.28 15:27:14

Kézilabda H. D.

Az egyaránt az Európa-bajnokságra készülő csapatok vasárnap újra összemérik az erejüket.

2020.11.26 18:07:26

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

A szegediek kilenc hónap után játszottak ismét otthon Bajnokok Ligája-mérkőzést, ebben a kiírásban először nyertek.

2020.11.25 15:48:22

Kézilabda T. D.

Ezúttal hétgólosra hízott a hátrány az első félidőben, innen nem volt visszaút David Daviséknak.

2020.11.21 21:16:11

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az ilyen szituációkra érvényes az örök tézis: sohasem lehet tudni, kinek van igaza, de mindig lehet tudni, ki a főnök. A siófoki kézilabdázóknál Fodor János az. Csakhogy most tűnik fel legélesebben, mekkora szüksége lenne a hátországra.

2020.11.21 17:31:55

Kézilabda H. D.

Danyi Gábor csapata sorozatban a 45. mérkőzésén maradt veretlen a Bajnokok Ligájában.