Női kézilabda: az FTC és a DVSC is kiütéses győzelmet aratott

Vágólapra másolva!
2022.07.22. 20:03
null
Töpfner Alexandra 11 góllal nyitott a Lokiban (Fotó: HAON/Kis Annamarie)
Női kézilabdában is javában zajlik már a felkészülés a következő évadra. Az FTC és a Debrecen is lejátszotta első tesztmérkőzését, és mindkét csapat kiütéssel nyert.

Az FTC délelőtt még edzésen vett részt, de így is fölényesen győzött a kék-fehérek ellen. Elek Gábor játékosai a Fradi honlapja szerint számos hibával kézilabdáztak, de még így is nagyon simán vezettek az MTK ellen. A végén közte 12 lett, a Fradi 38–26-re nyert. A legeredményesebb Angela Malestein volt hét góllal. A Ferencváros újoncai közül Dragana Cvijics négy, Kukely Anna két gólt szerzett.

A DVSC és a Nagybánya sem kipihenve meccselt egymással. A kőkemény felkészülés miatt ezen a találkozón is sok volt a hiba. Az erdélyi csapat az elején még jól tartotta magát, de utána a debreceniek a csapatnál újonc, 11 gólt dobó Töpfner Alexandra vezérletével 13 gólos különbséggel megnyerték a mérkőzést. A DVSC másik három új igazolása közül a kapus Catherine Gabriel kezdett, Hámori Konszuéla négy gólt dobott. Rajtuk kívül Kácsor Gréta is pályára lépett.

A Budaörs is első felkészülési mérkőzését játszotta a másodosztályú Eszterházy SC ellen. Buday Dániel együttesében bemutatkoztak a csapat új igazolásai, de hazai környezetben nem bírtak az egriekkel, akik 16–15-ös félidei vezetés után növelték a különbséget és 33–29-re legyőzték élvonalbeli riválisukat.

NŐI KÉZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–MTK 38–26
(17–12)
Az FTC legjobb gólszerzői: Malestein 7, Kovács A. 5, Hársfalvi 5, Cvijics 4

DVSC SCHAEFFLER–HCM BAIA MARE (Nagybánya, romániai) 39–26 (20–11)
A DVSC legjobb gólszerzői: Töpfner 11, Planéta 5, M. Costa 4, Hámori K. 4, Tóvizi 4

MOYRA-BUDAÖRS–ESZTERHÁZY SC 29–33 (15–16)
A Budaörs legjobb gólszerzői:
Szekerczés 4, Gorilszka, Marik, Braun, Pálos-Bognár 3–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik