Női kézi: az EHF törölte a budapesti final fourt – hivatalos

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.06.26. 12:09
null
Törölték a női kézilabda Bajnokok Ligája hátralévő programját (Fotó: Török Attila)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) törölte a női Bajnokok Ligája 2019–2020-as kiírásának döntő hétvégéjét, amelyre 2020. szeptember 3. és 6. között került volna sor Budapesten – adta hírül az mksz.hu.

 

A döntéssel – melyet az EHF végrehajtó bizottsága videokonferencián hagyott jóvá pénteken – együtt értelemszerűen az egymérkőzéses negyeddöntőket is törölte az EHF.

„Nem tudunk mit tenni, mint alkalmazkodunk a kialakult helyzethez, és elfogadjuk az EHF döntését, még akkor is, ha folyamatosan arra készültünk és azért dolgoztunk, hogy szeptemberben, vagy esetleg később meg tudjuk rendezni a BL-végjátékot – emelte ki Horváth Gabriella, az MKSZ főtitkára. – Csalódottak vagyunk, és nagyon sajnáljuk, hogy le kell mondanunk az eseményről, amely a Győri Audi ETO, a magyar szurkolók és a magyar kézilabda számára is hagyományosan az év egyik csúcseseménye. Idén nem kerülhet rá sor, ami mindannyiunk számára fájdalmas, nehéz megbékélni a helyzettel.”

Az európai szövetség elnöke, Michael Wiederer is megszólalt a döntés kapcsán.

„Mindig is szoros kapcsolatban álltunk a magyar szövetséggel, amely rendszeresen tájékoztatott bennünket a jelenlegi helyzet miatt bevezetett korlátozásokról, például a nemzetközi utazások és a nagyobb események rendezése szempontjából. Továbbra is bizonytalan a helyzet egész Európában, elgondolkodtunk a kérdésen, hogy milyen következményekkel járna egy nézők jelenlétében megrendezett esemény.”

A final fourra megvásárolt jegyek árát a szervezők teljes egészében visszatérítik a vásárlóknak.

A döntés semmiféle kihatással nincs a Bajnokok Ligája 2020–2021-es kiírására, amelynek első fordulóját 2020. szeptember 12-13-án rendezik.

A Bajnokok Ligája csoportsorsolására július 1-jén, 18 órától kerül sor Bécsben.

AZ ELTÖRÖLT NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Ramnicu Valcea (román)–Metz Handball (francia)
CSM Bucuresti (román)–GYŐRI AUDI ETO KC
Buducsnoszt (montenegrói)–Team Esbjerg (dán)
Rosztov-Don (orosz)–Brest Bretagne (francia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik