nemzetisport.hu 2016.09.29 12:12 Frissítve: 2016.09.29 12:45

Női kézi: Adzsics maradt, öt játékos „repült” Montenegróban

A 2020-as olimpiáig Dragan Adzsics marad a montenegrói női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Továbbra is Dragan Adzsics irányítja Montenegrót, ám több korábbi rutinos játékára a jövőben nem biztos,
hogy számít (Fotó: AFP)

 

Adzsics a sikertelen riói játékok után – Montenegró pont nélkül az utolsó helyen végzett a csoportjában – közölte lemondási szándékát, ám a szövetség új elnöksége, illetve új elnöke, Zoran Radojicsics szerdán megerősítette pozíciójában, így továbbra is párhuzamosan dolgozhat a Buducsnoszt Podgorica és a válogatott élén.

„Nem bántam meg, hogy lemondtam, de miután bejelentettem azt Rióban, történt pár dolog. A szövetségnek adott elemzésem és jelentésem után elmondtam, hogy kész vagyok a felajánlani a segítségemet. Ha aranyat nyertünk volna Rióban, akkor is nagyon nehéz időszak elé néznénk” – magyarázta Adzsics, aki hozzátette, karrierje legnagyobb kihívása előtt áll.

A régi-új kapitánynak új alapokra kell helyezni a nemzeti csapatot, továbbra is segítője lesz viszont Bojana Popovics, aki az asszisztense marad, és a visszatérése a pályára csak az olimpiára szólt. A válogatott kerete viszont néhány hét alatt alaposan átalakult, ugyanis Radmila Petrovics visszavonult a válogatottól az ötkarikás játékok után, de a legfrissebb keretnek Marija Jovanovics, Andjela Bulatovics, Sonja Barjaktarovics, illetve a korábbi győri Jovanka Radicsevics és Katarina Bulatovics sem tagja – ők korábban mind alapemberek voltak. A jelenlegi keretnek viszont így is tagja három magyarországi légiós: a kispesti kapus, Ljubica Nenezics, illetve a debreceni Jelena Deszpotovics és Bobana Klikovac.

„A[z aktuális] keret kilencvenkilenc százaléka utazik Svédországba [az Eb-re], ugyanakkor a többiek sem kerültek ki visszavonhatatlanul. Viszont célként a tokiói játékokat kell szem előtt tartani, a keretben lévő játékosokat akarjuk elsősorban figyelni” – idézi Adzsics szavait az európai szövetség hivatalos oldala.

A decemberi svédországi kontinensviadalon Montenegró Magyarországgal, Dániával és Csehországgal szerepel egy csoportban.

A MONTENEGRÓI KERET A MACEDÓNIA ELLENI MÉRKŐZÉSRE
Kapusok:
Marina Rajcsics (Metz – francia), Ljubica Nenezics (Kispest NKK), Anasztaszija Babovics (Buducsnoszt Podgorica)
Szélsők: Majda Mehmedovics (CSM Bucuresti – román), Ivona Pavicsevics (Buducsnoszt Podgorica), Itana Grbics (Buducsnoszt Podgorica), Dijana Ujkics (Buducsnoszt Podgorica), Sanja Premovics (Lublin – lengyel)
Beállósok: Szuzana Lazovics (Buducsnoszt Podgorica), Ema Ramuszovics (Buducsnoszt Podgorica), Bobana Klikovac (DVSC)
Átlövők, irányítók: Milena Raicsevics (Buducsnoszt Podgorica), Djurdjina Jaukovics (Buducsnoszt Podgorica), Jelena Deszpotovics (DVSC), Ivana Bozovics (CSM Ploiesti – román), Vanesza Agovics (Buducsnoszt Podgorica), Djurdjina Malovics (Buducsnoszt Podgorica), Andrea Klikovac (Vardar – macedón), Jaszna Toszkovics (Roman – román)

2021.09.28 08:55:35

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

A Győri ETO olimpiai bajnoka őszintén vallott gyengeségeiről, a francia válogatott titkáról és saját vállalkozásáról.

2021.09.26 15:09:41

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A második félidőben állva hagyta az ETO az oroszokat, és iskolajátékkal nyert.

2021.09.25 15:35:42

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Bíró emberfeletti teljesítményére és Bölk góljaira alapozva jöhetett létre a történelmi FTC-siker.

2021.09.23 18:07:44

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Néha zseniálisan, néha csapnivalóan kézilabdázott a magyar csapat a BL-ben, Dujsebajevék ellen ennyi kevés volt.

2021.09.22 18:07:10

Kézilabda R. Gy.

A biztos hazai győzelem mellett megszületett a Pick Szeged 6000. gólja a BL-ben.