Női kézi: A magyarokon és az oroszokon nagyobb a nyomás – véli a szerb irányító

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.03.17. 10:00
null
Krisztina Liscsevics szeretne részt venni az olimpián (Fotó: AFP)
A szerb női kézilabda-válogatott szeretne kijutni a tokiói olimpiára – jelentette ki Krisztina Liscsevics, déli szomszédaink kiváló irányítója, aki tudja, a magyar és az orosz csapat papíron esélyesebbnek számít a győri selejtezőtornán.

 

A Valcea 31 esztendős játékosa korábban szerepelt a Vácban és a Kisvárdában, 2013-ban tagja volt a Belgrádban világbajnoki ezüstérmet szerző szerb válogatottnak.

„Mindig jó újra találkozni a lányokkal, különleges a válogatott légköre, ugyanazt a nyelvet beszéljük és egyforma a mentalitásunk – idézi a szerb szövetség hivatalos honlapja Krisztina Liscsevicset. Teljesen készen állok arra, ami ránk vár. Csak az olimpiai részvétel jár a fejemben, sőt mindenkinek ez lebeg célként a szeme előtt. Tudom, nem mi vagyunk a favoritok, de Szerbia sohasem adja fel. Az oroszokon és a magyarokon nagyobb lesz a nyomás, mint rajtunk. Kézilabdában nagyobb országnak számítanak, fényévekre vannak tőlünk, de harcolnunk kell. Sokunknak ez az utolsó esély, az olimpia után valószínűleg nem játszunk többé a válogatottban.”

A szerbek – akik még sohasem szerepeltek olimpián (csak Jugoszlávia részeként) – péntek este Oroszországgal kezdenek a győri tornán, majd alig 24 órával később a házigazda magyar válogatottal csapnak össze. Vasárnap Kazahsztán ellen zárják a selejtezőt.

„A többi csapatnak is kevés pihenőideje lesz, ez része a kvalifikációnak. Mindegy, mennyit pihenhetünk az első két meccs között, a legjobbunkat nyújtjuk. Egyszerű a képlet: történelmet írunk vagy üres kézzel távozunk. Ez a két mérkőzés fontosabb, mint bármelyik másik meccsünk valaha. Igaz, már játszottunk éremért Belgrádban, a saját közönségünk előtt, de ez már a múlt. A jövő generációi miatt is fontos az eredmény. Ha sikeresek leszünk, talán néhány lány emiatt kezd el kézilabdázni” – tette hozzá Liscsevics.

A csoportunkból az első két helyezett kijut a nyári olimpiára.

NŐI KÉZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐ
A 2. CSOPORT (GYŐR) PROGRAMJA
Március 19., péntek
17.00:
Magyarország–Kazahsztán (Tv:M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.00:Oroszország–Szerbia
Március 20., szombat

17.30:
Magyarország–Szerbia (Tv:M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.30:Oroszország–Kazahsztán
Március 21., vasárnap

17.30:
Szerbia–Kazahsztán
20.30:Magyarország–Oroszország (Tv:M4 Sport) – élőben az NSO-n!

1. CSOPORT:Spanyolország (rendező), Svédország, Argentína

3. CSOPORT:Montenegró (rendező), Norvégia, Románia

A MAGYAR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE AZ OLIMPIAI SELEJTEZŐRE
Kapusok:
Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szikora Melinda (Siófok KC)
Jobbszélsők:Kovács Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: Kiss Nikoletta (Siófok KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányítók:Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók:Helembai Fanny (Váci NKSE), Kisfaludy Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóvízi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők:Csiszár-Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK Budapest)
Balszélsők:Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

A SZERB NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE AZ OLIMPIAI SELEJTEZŐRE
Kapusok:
Krisztina Graovac (Bayer Leverkusen – Németország), Jovana Riszovics (Krim Ljubljana – Szlovénia), Katarina Tomasevics (Szombathelyi KKA – Magyarország)
Jobbszélsők:Ana Kojics (Kastamonu – Törökország), Katarina Krpezs-Slezák (Rosztov-Don – Oroszország),Zseljka Nikolics (Ramnicu Valcea – Románia)
Jobbátlövők:Marina Dmitrovics (Braila – Románia), Andjela Janjusevics (Buzau – Románia), Jelena Lavko (Baia Mare – Románia), Jelena Trifunovics (Ramnicu Valcea – Románia)
Irányítók:Andrea Lekics (Buducsnoszt Podgorica – Montenegró), Krisztina Liscsevics (Ramnicu Valcea – Románia), Tamara Radojevics (Békéscsaba – Magyarország)
Beállók:Jelena Agbaba (Békéscsaba – Magyarország), Dragana Cvijics (CSM Bucuresti – Románia), Jovana Milojevics (Zaglebie Lubin – Lengyelország), Szladjana Pop-Lazics (Brest Bretagne Handball – Franciaország)
Balátlövők:Jovana Jovovics (Budaörs – Magyarország), Jovana Kovacsevics (Baia Mare – Románia), Marija Obradovics (Metzingen – Németország), Jovana Sztoiljkovics (Chambray Touraine Handball – Franciaország)
Balszélsők:Milosevics Tímea (Kisvárda – Magyarország), Szanja Radoszavljevics (Váci NKSE – Magyarország), Dijana Radojevics (Magura Cisnadie – Románia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik