nemzetisport.hu
2018.05.07 09:41 Frissítve: 2018.05.07 10:54

Női kézi: a Győr tehetsége Norvégiában folytatja – hivatalos

Bár a norvég sajtó már januárban tényként kezelte, hogy a Győri Audi ETO tehetsége, a jelenleg Vácon kézilabdázó Lakatos Rita a nyártól két évre kölcsönbe a Byasenhez szerződik, az átigazolását tényét a felek hivatalosan még nem erősítették meg. A juniorválogatott irányítója most menedzsmentje Facebook-oldalán beszélt a váltásról.

 

Amióta aláírtam a szerződésemet, nagyon várom már a norvégiai folytatást, izgatott vagyok emiatt, mert egy régi célom válik valóra – fogalmaz az átigazolásával kapcsolatban a ChampSport Agency Facebook-oldalán megjelent bejegyzésben Lakatos Rita. – De ettől függetlenül most az aktuális szezonra koncentrálok, jelenleg még a Váccal vannak feladataim, szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni magamból. A norvégiai folytatás lehetőségén akkor gondolkodtam el először, amikor a norvég csajokkal együtt edzhettem Győrben és láttam, milyen a mentalitásuk, a fizikai állapotuk. A juniorválogatottal voltunk már Norvégiában, akkor is tapasztaltam a velünk egykorú játékosokon, hogy fizikailag milyen előnyben vannak velünk szemben. Szeretnék az ő szintjükre eljutni és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan tudom majd elsajátítani azt a gyors játékot, amit ők játszanak."

A 18 éves irányító tavaly nyáron került kölcsönbe Győrből Vácra, ebben a szezonban 22 bajnokin 71 gólt lőtt az élvonalban. Elmondása szerint azért is döntött a norvégiai folytatás mellett, mert úgy érzi, a környezetváltás még inkább elősegítheti a fejlődését.

A norvég kézilabdát senkinek sem kell bemutatni, a világ vezető országa ebben a sportágban. Úgy gondolom ez egy olyan lehetőség, amit ha kihagynék, lehet, hogy később nem tudnék megbocsájtani magamnak. Kiskorom óta egy norma szerint tanulom a kézilabdát. Szeretnék kipróbálni valami újat. Tisztában vagyok vele, hogy nem lesz egyszerű, hiszen egyedül megyek egy új kultúrába, egy másik nyelvi környezetbe – szakmailag és a magánéletet tekintve, ez egyaránt egy nagy kihívást jelent. Viszont könnyen alkalmazkodó típus vagyok és úgy gondolom, ha az ember elfogadja ezeket a lehetőségeket, akkor az olyan önbizalmat, saját magunkba vetett hitet adhat, amit senki sem tud elvenni tőlünk."

Lakatos a Byasennel kapcsolatban elmondta, a Váchoz hasonlóan kimondottan fiatalokra építő csapatról van szó, amely rendszeresen indul a nemzetközi kupában, és ez is szerepet játszott a döntésében. Ettől függetlenül persze arról sem mondott le, hogy egyszer majd Győrben kézilabdázhat – hiszen továbbra is az ETO játékosa marad, és kölcsönbe kerül a Byasenhez is –, de egyelőre nem tekint ennyire előre.

„A jövőm szempontjából ösztönzőleg hatott rám, hogy nem rég a felnőtt válogatottal is együtt edzhettem. Kim Rasmussen szövetségi kapitány is támogatott a döntésemben a norvégiai folytatást illetően, elmondta, becsüli a bátorságomat, hogy teljesen egyedül, ilyen fiatalon belemerek vágni ebbe a kalandba. Neki is elmondtam, nem félek az újtól, állok a kihívások elé” – hangsúlyozta az irányító.

Lakatosról leendő együttesétől már többen is nyilatkoztak, Roger Kvannli edző korábban elmondta, fokozatosan szeretnék őt beépíteni a csapatba, hogy aztán kulcsjátékossá nőhesse ki magát. A Byasenhez nyáron csatlakozhat, de előtte még a nyári, magyarországi junior-világbajnokságon is jelenése lesz.

A teljes blogbejegyzést, melyben Lakatos bővebben is értekezik új csapatáról, jelenlegi szezonjáról (illetve a juniorválogatott is szóba kerül) itt olvashatja!

 

2022.12.04 09:53:35

Kézilabda nemzetisport.hu

Gyengén kezdett a CSM, majd belelendült a játékba Omoregie és Pintea, erre nem volt ellenszere Elekéknek.

2022.12.03 17:38:05

Kézilabda nemzetisport.hu

Többen is világklasszis teljesítménnyel rukkoltak elő a magyar együttesből, kikapott a román csapat.

2022.11.30 20:07:21

Kézilabda nemzetisport.hu

Először kapott ki a magyar csapat a BL mostani idényében, harmadszorra nem sikerült megverni a horvátokat.

2022.11.30 18:26:34

Kézilabda nemzetisport.hu

A hazai kilencgólos győzelem után egy héttel idegenben nyolccal nyertek a Tisza-partiak.

2022.11.23 18:20:57

Kézilabda nemzetisport.hu

Megvalósult a szegediek célja a Celje ellen és simán nyertek, megszerezve ezzel második győzelmüket a BL-ben.