nemzetisport.hu 2019.08.21 23:18 Frissítve: 2019.08.22 00:29

Női kézi: a Győr légiósának a vb-szereplése is veszélyben lehet

Visszaesés következett be a Győri ETO női kézilabdacsapatának norvég irányító-átlövője, Veronica Kristiansen állapotában, így pedig Thorír Hergeirsson szövetségi kapitány szerint a decemberi világbajnokságon való részvétele is veszélybe került.

 

Veronica Kristiansen további kihagyás elé néz (Fotó: Koncz György)

Mint korábban megírtuk, Kristiansen a szeméremcsonti ízület (szimfízis) gyulladásával bajlódik, emiatt három hónapos sportmentes szünetet javasoltak neki az orvosok. Az előző, Bajnokok Ligája-győzelemmel záruló idényt ugyan végigcsinálta a Győrrel, ám az ágyéki és medencetáji fájdalom miatt az egyéni edzésekből vissza kellett vennie.

 
Eduarda Amorim játéka kérdéses a Siófok elleni bajnoki rajton

A norvég Verdens Gang beszámolója szerint július végén újra csatlakozott a kézilabdás tréningekhez, aminek nem lett jó vége.

„Idő előtt kezdte el a kézilabdás edzéseket, visszaesés következett be az állapotában, és most ismét harcképtelen – mondta a VG-nek Thorír Hergeirsson, aki éppen Győrben tartózkodik, hogy személyes benyomásokat szerezzen a válogatott kerettagokról. – Nem tudjuk, meddig tart a felépülése. Még van idő a világbajnokságig, de minden bizonytalan. Jelen pillanatban elég távol van a részvételtől, nem lehet csak úgy »beesni« egy vébére.”

Nemcsak Kristiansen miatt fájhat a norvég szövetségi kapitány feje. A közelmúltban már beszámoltunk a Vipers kulcsembere, Henny Reistad gerincsérvéről, akit azóta már meg is műtöttek. Hergeirsson kizárta a játékát a vb-n; elmondása szerint még sok világesemény várhat rá a karrierje során, ahol fontos tagja lehet a válogatottnak.

Az említetteken kívül a norvégoknál a siófoki Kjerstin Solas és a rutinos Katrine Lunde is keresztszalag-szakadásból lábadozik, mint ahogy a hasonló sérülést elszenvedő győri Amanda Kurtovic sem ért még a rehabilitációja végére. A szintén az ETO-ban játszó, az idény végeztével tervezett térdműtéten áteső Kari Aalvik Grimsbö maga döntött a válogatottsága szüneteltetése mellett, míg Stine Skogrand két hónapja szült.

„Kihívásokkal teli időszak elé nézünk. Követjük a sérülésből lábadozók állapotát, de a figyelmünk nagy része a bevethetőkre irányul. Sok jó kézilabdázónk van, akik éhesek a sikerre. A vébénél nagyobb távlatban gondolkodunk, és senkinek az egészségét nem fogjuk kockáztatni” – tette hozzá Hergeirsson.

Annak ugyanakkor örülhet, hogy Nora Mörk már sorra játszotta a felkészülési meccseket új csapatával, a CSM Bucuresti-tel, mint ahogy Helene Fauske is felépült a térdsérüléséből.

2020.11.21 21:16:11

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az ilyen szituációkra érvényes az örök tézis: sohasem lehet tudni, kinek van igaza, de mindig lehet tudni, ki a főnök. A siófoki kézilabdázóknál Fodor János az. Csakhogy most tűnik fel legélesebben, mekkora szüksége lenne a hátországra.

2020.11.21 17:31:55

Kézilabda H. D.

Danyi Gábor csapata sorozatban a 45. mérkőzésén maradt veretlen a Bajnokok Ligájában.

2020.11.21 15:24:22

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Állva hagyták a zöld-fehérek a második félidőben a hazai csapatot, és fontos két pontot szereztek.

2020.11.20 11:06:20

Kézilabda SZENDREI ZOLTÁN (Origo)

Amikor Ambros Martín távozott a Győri ETO-tól, sokan féltették a világ legprofibb női csapatát.

2020.11.18 17:47:30

Kézilabda H. D.

David Davis csapata a szünetben még kétgólos hátrányban volt, a második félidőben azonban remekelt.