Női kézi: a Győr átlövője Tokióban fejezné be karrierjét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.22. 16:04
null
Bulatovics Tokióban fejezné be karrierjét (Fotó: Kovács Anikó)
A Győri ETO és a montenegrói női kézilabda-válogatott jobbátlövője, Katarina Bulatovics az idény végén befejezi pályafutását, ám nagyon szeretné, ha az utolsó meccsére a tokiói olimpián kerülne sor.

„Eldöntöttem, hogy abbahagyom a kézilabdát az idény végén, és hiszek benne, hogy a válogatott miatt csak augusztusban kerül rá sor. Nagy álmom egy újabb olimpiai részvétel, így a lehető legszebb módon inthetnék búcsút a játéknak. Nem lesz egyszerű kiharcolni a részvételt, de nagyon bízom a csapatban”mondta a 35 éves Bulatovics, aki a 2013–2014-es idény után a nyáron tért vissza egy évre a Győri ETO-hoz.

A négyszeres BL-győztes, Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes jobbátlövő az őszi szezonban fokozatosan lendült játékba Győrben, a decemberi vb-n a válogatottban inkább csereként számolt vele Per Johansson szövetségi kapitány.

„A fiatal játékosok bizonyították, hogy a jövőben lehet rájuk számítani. Andrea Klikovac sokat küzdött, és miután több éven keresztül inkább védekezésben számítottak rá, megmutatta, hogy támadásban is hasznos játékra képes, megérdemelte a bizalmat” – tette hozzá poszttársáról Bulatovics, aki szerint a vb-5. hely ellenére közel voltak az elődöntőhöz is Japánban, a sport talán még visszaadja ezt nekik valamikor.

A montenegrói válogatott a magyarhoz hasonlóan hazai pályán vívhatja ki az olimpia részvételt, a jövő márciusi tornán Norvégia, Románia és Észak-Korea lesz az ellenfele, az első két helyezett jut ki Tokióba.

AZ OLIMPIAI SELEJTEZŐK CSOPORTBEOSZTÁSA
1. CSOPORT (A rendező: Spanyolország)

A vb 2. helyezettje: Spanyolország
A vb 7. helyezettje: Svédország
A világbajnokság 3. legjobb kontinensének (Afrika) képviselője: Szenegál
A világbajnokság 4. legjobb kontinensének (Amerika) képviselője: Argentína

2. CSOPORT (A rendező: Magyarország, Győr)
A vb 3. helyezettje: Oroszország
A vb 6. helyezettje: Szerbia
A világbajnokság 2. legjobb kontinensének (Ázsia) 1. képviselője: Kína
A világbajnokság legjobb kontinensének (Európa) 2. képviselője: MAGYARORSZÁG

3. CSOPORT (A rendező: Montenegró)
A vb 4. helyezettje: Norvégia
A vb 5. helyezettje: Montenegró
A világbajnokság legjobb kontinensének (Európa) 1. képviselője: Románia
A világbajnokság 2. legjobb kontinensének (Ázsia) 2. képviselője: Észak-Korea

MÁR BIZTOS OLIMPIAI RÉSZTVEVŐK (6 válogatott a 12-ből): Angola (az afrikai kvalifikációs torna győztese), Brazília (a Pánamerikai Játékok győztese), Dél-Korea (az ázsiai kvalifikációs torna győztese), Franciaország (Európa-bajnok), Hollandia (világbajnok), Japán (házigazda)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik