MKSZ: lezárult az Eb utáni belső vizsgálat, megszűnt Nagy Lászlóék „felfüggesztése”

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2022.05.23. 11:02
null
A Magyar Kézilabda-szövetség május 20-án megtartotta 2022. évi rendes küldöttgyűlését (Fotó: mksz.hu)
Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke az MKSZ idei küldöttgyűlésen szót ejtett a férfi Eb-t követő belső vizsgálatról, és megerősítette, hogy megszűnt az alelnökök  „felfüggesztése”.

 

Kocsis Máté a Juhász István, az MKSZ Szakmai és Versenybizottságának elnöke vezette belső vizsgálat kapcsán az együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet, hiszen a sportág eredményessége a sportszervezetek és az MKSZ közös felelőssége, egyúttal jelezte: közös munkára, folyamatos párbeszédre van szükség a nemzeti válogatottak sikeressége és a tehetségek hatékony képzése, versenyeztetése érdekében – olvasható a szövetség beszámolójában.

A sportvezető beszédének végén a sportági alelnökök, Pálinger Katalin és Nagy László kapcsán elmondta, hogy a sportági elemzés lezárásával felfüggesztésük már nincs érvényben, az elemzést követően feladataik közé tartozik továbbra is a felnőttválogatottak menedzselése az MKSZ szakmai vezetőségével együttműködve, továbbá a nemzetközi kapcsolatépítés és a sportág reprezentációjában való részvétel.

SZÉLES KÖRŰ VIZSGÁLAT

A vizsgálat a sportág szinte minden területét érintette az edzőképzéstől kezdve az utánpótlásképzésen keresztül a kiválasztásig és a klubokkal való kapcsolattartásig, de átnézik a pénzügyeket, a taotámogatások felhasználását, az eszközbeszerzéseket, emellett szakmai értékeléseket kérnek be az alelnököktől, a szövetségi kapitányoktól, de a szakmától is. „A vizsgálat mind arra irányul, hogy a válogatott hogyan lehet sikeresebb” – mondta korábban Novák András, az MKSZ operatív igazgatója.

A két szakmai elnököt, Nagy Lászlót és Pálinger Katalint a vizsgálat idejére felfüggesztette Kocsis Máté elnök a posztjukról, de az operatív igazgató tisztázta a helyzetet.

„Jogi értelemben a küldöttgyűlés hivatott az alelnököket kinevezni, ilyen értelemben felfüggesztés nem történt. Az elnök úr a stratégiai döntéshozatal alól mentette fel az alelnököket, a napi és az operatív munka alól nem” – jelentette ki Novák az InfoRádiónak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik