Lidl az FTC friss élelmiszerpartnere
B. Á. 2022.05.23 11:02 Frissítve: 2022.05.23 12:02

MKSZ: lezárult az Eb utáni belső vizsgálat, megszűnt Nagy Lászlóék „felfüggesztése”

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke az MKSZ idei küldöttgyűlésen szót ejtett a férfi Eb-t követő belső vizsgálatról, és megerősítette, hogy megszűnt az alelnökök  „felfüggesztése”.

A Magyar Kézilabda-szövetség május 20-án megtartotta 2022. évi rendes küldöttgyűlését (Fotó: mksz.hu)

 

Kocsis Máté a Juhász István, az MKSZ Szakmai és Versenybizottságának elnöke vezette belső vizsgálat kapcsán az együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet, hiszen a sportág eredményessége a sportszervezetek és az MKSZ közös felelőssége, egyúttal jelezte: közös munkára, folyamatos párbeszédre van szükség a nemzeti válogatottak sikeressége és a tehetségek hatékony képzése, versenyeztetése érdekében – olvasható a szövetség beszámolójában.

A sportvezető beszédének végén a sportági alelnökök, Pálinger Katalin és Nagy László kapcsán elmondta, hogy a sportági elemzés lezárásával felfüggesztésük már nincs érvényben, az elemzést követően feladataik közé tartozik továbbra is a felnőttválogatottak menedzselése az MKSZ szakmai vezetőségével együttműködve, továbbá a nemzetközi kapcsolatépítés és a sportág reprezentációjában való részvétel.

SZÉLES KÖRŰ VIZSGÁLAT

A vizsgálat a sportág szinte minden területét érintette az edzőképzéstől kezdve az utánpótlásképzésen keresztül a kiválasztásig és a klubokkal való kapcsolattartásig, de átnézik a pénzügyeket, a taotámogatások felhasználását, az eszközbeszerzéseket, emellett szakmai értékeléseket kérnek be az alelnököktől, a szövetségi kapitányoktól, de a szakmától is. „A vizsgálat mind arra irányul, hogy a válogatott hogyan lehet sikeresebb” – mondta korábban Novák András, az MKSZ operatív igazgatója.

A két szakmai elnököt, Nagy Lászlót és Pálinger Katalint a vizsgálat idejére felfüggesztette Kocsis Máté elnök a posztjukról, de az operatív igazgató tisztázta a helyzetet.

„Jogi értelemben a küldöttgyűlés hivatott az alelnököket kinevezni, ilyen értelemben felfüggesztés nem történt. Az elnök úr a stratégiai döntéshozatal alól mentette fel az alelnököket, a napi és az operatív munka alól nem” – jelentette ki Novák az InfoRádiónak.

Lidl az FTC friss élelmiszerpartnere
2022.07.03 22:51:00

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A nagyok között is lesznek vezéregyéniségek közülük.

2022.07.03 16:45:23

Kézilabda R. Gy.

A norvégok szinte végig vezettek, de sikerült megfordítani az állást, a vége viszont megint a skandinávoké lett.

2022.06.23 22:41:54

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Itt igenis a cél a fontos, ezért nevezzük sportnak.

2022.06.19 21:06:54

Kézilabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Európa és így a világ negyedik legjobb klubcsapatának lenni igenis büszkeség.

2022.06.19 17:26:12

Kézilabda H. Á., N. T.

A katalánok elsőként védték meg Bajnokok Ligája-címüket a kölni final fourban.