VINCZE SZABOLCS
VINCZE SZABOLCS
2022.04.23 00:30 Frissítve: 2022.04.23 20:07

Kiscsapatok nagy lehetősége – Vincze Szabolcs jegyzete

 

Ha férfi kézilabdáról van szó, akkor klubszinten az elmúlt több mint két évtizedben Magyarországon a Telekom Veszprém és a Pick Szeged – illetve ahogy éppen aktuálisan hívták őket – küzdelme jut eszünkbe. Nem számított, hogy bajnokság vagy Magyar Kupa, a két gárda rövid időn belül egymás legnagyobb hazai riválisa lett, sokáig az Építők volt lépéselőnyben, ám az elmúlt években kiegyenlítődni látszik a küzdelem.

 
Előrehozott finálé a férfi kézilabda Magyar Kupában

A vérfrissítés ugyanakkor mindig jól jön, az idén ráadásul a sorsolásnak köszönhetően nemcsak a kupa négyes döntőjében avatunk újoncot, hanem egyikük a fináléban is debütál. Érdekes módon a nagyok mellett két olyan gárda jutott el a győri végjátékig, amelyik a bajnokságban a középmezőny alsó felében helyezkedik el, vagyis – egyáltalán nem megbántva őket – bátran hívhatjuk kiscsapatoknak őket, főleg a Szeged és a Veszprém volumenéhez képest.

Ezek az együttesek óriási lehetőséget kaptak azzal, hogy két BL-klubunk már az elődöntőben találkozik egymással, ugyanis a másik ágon a Budakalász és a Fejér-B.Á.L. Veszprém bármikor képes legyőzni a másikat – mindkét csapattól láttunk az idén bravúros és katasztrofális teljesítményt egyaránt. Éppen az teszi különösen izgalmassá a hétvégét, hogy mindkét elődöntő kimenetele megjósolhatatlan, a Szeged ugyanis még Bánhidi Bence nélkül is felveszi a versenyt bárkivel, s mint említettük, a másik két csapat párharca is kiélezett küzdelmet ígér.

Teljesen biztos vagyok abban, hogy vasárnap az ezüstérmes legalább annyira örül a második helynek, mint a győztes az elsőnek, sőt, azt is megkockáztatom, hogy talán még jobban. A végső sikerre úgysincs esélye, de a döntőbe jutással megnyílik előtte a nemzetközi kupaporond, így a döntős kiscsapatnak a következő évadban egészen biztosan új fejezet kezdődik majd az életében. És érdemes megemlíteni azt is, hogy a sorozat történetében először akár színtiszta veszprémi döntő is összejöhet, ilyesmire még sosem volt példa.

Ez utóbbi különös pikantériát adna a finálénak, ami valószínűleg jót tenne a mérkőzésnek, vasárnapra ugyanis nem sok marad az izgalmakból. Az érmek sorsa szombat estére eldől, a döntőben és a bronzmeccsen nyilván a Pick Szeged és a Telekom Veszprém is könnyen elbánik az ellenfelével.

Ez a hétvége mégis a kiscsapatoké lesz.

Az egyiké biztosan.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

2022.06.23 22:41:54

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Itt igenis a cél a fontos, ezért nevezzük sportnak.

2022.06.19 21:06:54

Kézilabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Európa és így a világ negyedik legjobb klubcsapatának lenni igenis büszkeség.

2022.06.19 17:26:12

Kézilabda H. Á., N. T.

A katalánok elsőként védték meg Bajnokok Ligája-címüket a kölni final fourban.

2022.06.19 14:41:54

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A csalódott csapatok csatájában a Veszprém szinte végig vezetett, mégis drámai hajrá végén a Kiel győzött.

2022.06.18 17:31:32

Kézilabda H. Á.

A címvédő Barcelona lesz a Kielce ellenfele a vasárnapi döntőben, a Veszprém a Kiellel játszik a bronzért.