D. S. B.
2022.08.18 18:30 Frissítve: 2022.08.18 19:35

Férfi kézilabda: úttörővé válna a Füchse Berlin

Megkapta a hitelesítést, és az új évadtól kezdődően hivatalosan is klímasemlegessé vált a német férfi kézilabda-bajnokságban szereplő Füchse Berlin, amely az 1. Vfl Potsdammal és a Deutsche Kreditbankkal együttműködve tesz forradalmi lépéseket a környezetvédelem felé – írja a handball-world.com.

Bob Hanning szerint a Füchse úttörő lehet a klímasemlegesség szempontjából (Fotó: AFP)

 

„Ötven évvel ezelőtt még nem érdekelt, de fontos, hogy szembenézzünk a feladattal, amely a lendületről szól, nem a kitiltásokról. Szeretnénk lendületet adni” – mondta Bob Hanning, a Füchse Berlin ügyvezető igazgatója a klub sajtótájékoztatóján.

A handball-world.com arról írt, hogy a ClimatePartner nevű cég megmérte, az előző idényben mennyi szén-dioxidot bocsátott ki a Füchse és a Potsdam, majd egy hiteles klímavédelmi projektet készített, s az utazási tevékenységekből, az edzőközpontokból, a hulladékból, illetve az irodák elektromos és hőenergiájából kibocsátott szén-dioxid csökkentésével kompenzálják a 2021–2022-es évadban kiadott káros anyagot.

A Füchse sportszergyártója ezentúl újrahasznosított hulladékból készíti el a mezeket, míg a berliniek csarnoka arany státusszal kapta meg a „Green Globe” fenntarthatósági tanúsítványt.

Bob Hanning ismertette: nem csak ökológiai, hanem társadalmi és vállalkozói szempontból is gyakorolják a fenntarthatóságot és egy olyan rendszert alakítanak ki, melyben a klub szakembereinek és saját nevelésű játékosainak népszerűsítik a környezetvédelmet különböző kihívásokkal.

„Nálunk a fenntarthatóság eddig tisztán sportkérdés volt, amit ezentúl más területekre is kiterjesztünk. Minden egyesül egy fenntartható kézilabdaklubban, amely egyedülálló a világon” – mondta Bob Hanning.

A Füchsénél a szén-dioxid kibocsátásának csökkentésére szeretnének elektromos meghajtásúra cserélni a járműparkot, elkerülni a felesleges pazarlást, klímabarát, fenntartható alternatívákra átállni, valamint a szurkolók számára is környezetbarátabbá tennék a meccsre járást. A berliniek emellett egy faültetési kampány részeként helyreállítják a sérült fás területeket a környéken.

2022.09.24 17:05:07

Kézilabda nemzetisport.hu

A Metz végig vezetett, volt, hogy nyolc góllal is, végül néggyel bizonyult jobbnak az ETO-nál.

2022.09.24 10:51:49

Kézilabda nemzetisport.hu

Az első félidőben sokkal jobb volt a vendég Brest, de felállt a padlóról az FTC... Hogy nagyon elrontsa a legvégét.

2022.09.22 17:59:40

Kézilabda nemzetisport.hu

Fordulatos első félidő után a másodikban a Nantes tartotta előnyét és öt góllal legyőzte a Szegedet.

2022.09.21 19:56:35

Kézilabda nemzetisport.hu

Sokkal jobban játszott a magyar csapat, tíz gól is volt a különbség idegenben, hét lett a vége.

2022.09.18 13:33:12

Kézilabda nemzetisport.hu

A török Kastamonu lelkesen küzdött, de semmilyen gondot nem tudott okozni a győrieknek.