KRASZNAI BENCE
KRASZNAI BENCE
2021.09.06 21:05 Frissítve: 2021.09.06 21:18

Kézilabda: távozott az orosz női válogatott kapitánya

Az Orosz Kézilabda-szövetség nem hosszabbította meg a női válogatott szövetségi kapitányának, Alekszej Alekszejevnek a tokiói olimpia után lejárt szerződését – áll a szervezet honlapján.

A folytatásban nem Alekszej Alekszejev irányítja az orosz válogatottat (Fotó: AFP)

 

A spanyol Ambros Martínt még a tavaly decemberi, dániai Európa-bajnokság ideje alatt menesztették, mert az orosz válogatottal nem jutott elődöntőbe. Alekszej Alekszejev őt váltotta a kispadon február elején. Az oroszok címvédőként érkeztek a tokiói olimpiára, amelyen a brazilok elleni döntetlennel és a svédektől elszenvedett vereséggel nyitottak. A folytatásban aztán Magyarországot, Franciaországot, Spanyolországot, Montenegrót és Norvégiát legyőzve bejutott a döntőbe, amelyben a franciák visszavágtak a csoportkörben történtekért, így végül a dobogó második fokára állhattak fel.

Az orosz szövetség a hivatalos honlapján bejelentette, nem hosszabbítja meg Alekszejev most lejárt szerződését. A szervezet elnöke, Szergej Siskarev így magyarázta a döntést:

„Az olimpiai ciklus lezárultával megújul a csapat, és azt szeretnénk, hogy az együttes élén fiatalabb szakember álljon. Olyan, aki modernebb technikai és taktikai elemeket alkalmaz. Több jelöltünk is van, de a tárgyalások jelenleg is folynak, szóval azok lezárultáig nem beszélhetek a részletekről.”

2021.12.04 18:49:26

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT (Llíria), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Végig vezettünk a meccsen, Klujber 11 gólt szerzett. A csoportdöntő jön hétfőn a németek ellen.

2021.12.04 09:18:53

Kézilabda BERTA MIHÁLY

Vajon a 2021-es torna tovább növeli a lemaradást vagy 8 év után visszakerülünk a top 10-be?

2021.12.02 20:00:02

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT (Llíria), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A sokkal jobb és összeszedettebb második félidei játék meghozta a biztos sikert a nyitó fordulóban.