Kézilabda: Körte mikrofont ragadott, Charlie a bírókkal pörölt

NAGY PÉTERNAGY PÉTER
Vágólapra másolva!
2021.10.09. 18:52
null
Nagy László és Pérez Carlos is újra pályára lépett (Fotó: Dömötör Csaba)
Címkék
Rég nem látott klasszisok léptek újra pályára a BOK-csarnokban megrendezett családi fesztiválon, amelynek apropóját a kevesebb mint 100 nap múlva kezdődő, részben hazai lebonyolítású férfi kézilabda Európa-bajnokság szolgáltatta.

„Magaslati edzőtáborból érkeztünk, kár, hogy nem látszik” – értékelt tömören az egykori klasszisokat felvonultató gálamérkőzés szünetében a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, korábbi kiváló irányító, Gulyás István, aki szombaton játékosként bizonyította rátermettségét a BOK-csarnokban megrendezett Grand Handball Day elnevezésű családi fesztiválon, amelynek a januári, részben hazai férfi kézi Eb-ig hátralevő kevesebb mint 100 nap szolgáltatott apropót.

„Tudja valaki, Charlie milyen nyelven reklamált?” – tette fel a költői kérdést az esemény egyik házigazdája, Fazekas Erzsébet, miután az egykori zseniális kézilabdázó, veszprémi ikon, a kubai-magyar Pérez Carlos valamit odaszólt a játékvezetőknek.

Gulyás István szövetségi kapitány újra akcióban (Fotó: Dömötör Csaba)
Gulyás István szövetségi kapitány újra akcióban (Fotó: Dömötör Csaba)

A pályán csaknem 2000 válogatottság rohangált fel, s alá: többek között a szegedi legendák, Herbert Gábor, Zubai Szabolcs, Vadkerti Attila, akik jól megfértek az ősi rivális Veszprém volt kiválóságai, Eklemovics Nikola, Éles József, Fazekas Nándor, Gulyás Péter, Mocsai Tamás, Nagy László és Schuch Timuzsin társaságában.

Körte, azaz Vadkerti sokakat megnevettetett, amikor Petur András műsorvezető kezéből meccs közben kikapta a mikrofont és inkább bentről közvetített: „Beszéljünk arról, hogyan is érzem magam, amikor védekezek. Hé, Charlie! Ne lógjon már a könyököd, figyelj oda!”

Ezt megelőzően egyébként arról is meggyőződhettünk, hogy olimpiai bajnok kajakozónk, Dombi Rudolf is jól bánik a labdával, habár aktív sportolóként kímélnie kellett a karját, ezért még a kosárlabdázást is hanyagolta, sőt az énekes Diaz meg Vastag Csaba számára sem idegen a sportág.

Schuch Timuzsin és Vadkerti Attila (Fotó: Dömötör Csaba)
Schuch Timuzsin és Vadkerti Attila (Fotó: Dömötör Csaba)

Az önfeledt szórakozásra pedig ott volt a játéktér mellett felállított tematikus élménypark, ahol a gyerekek kapura lőhettek, futhattak, a legmodernebb digitális eszközök segítségével tesztelhették képességeiket és még a qatchot (a kézilabda, valamint más labdajátékok alapjaira épülő asztali sport) is kipróbálhatták.

A délután megjelenő férfiválogatott tagjait megrohamozták, mindenki akart egy aláírást, közös fotót Bánhidi Bencével, Bodó Richárddal, Lékai Mátéval, Ligetvári Patrikkal és Mikler Rolanddal, de a többiek hátát is sűrűn veregették a szurkolók.

Az Európa-bajnokság kabalafigurája, Tricky, a mókás szarvas felelt a hangulatért, na meg az akrobatikus Face Team, később pedig a szenioroknak, majd a kerekesszékes kézilabda-bemutató résztvevőinek zúgott a taps.

Remélhetőleg a drukkerek szeretetét a három hónap múlva kezdődő szlovák–magyar közös rendezésű kontinensviadalon is így élvezi majd nemzeti csapatunk – mert rászolgált erre.

VIDEÓS BESZÁMOLÓNK AZ ESEMÉNYRŐL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik