Kézilabda BL: a Vardar Szkopje női csapata nem nevezett

Vágólapra másolva!
2018.06.07. 15:32
null
A Vardar Szkopje a következő szezonban már nem indul a BL-ben. Jovanka Radicsevics Bukarestben bizonyíthat (<strong>Fotó</strong>: Török Attila)
Az idén és tavaly is ezüstérmes Vardar Szkopje nem nevezett a női kézilabda Bajnokok Ligája új idényére.

A macedón együttes a négyes döntős lebonyolítás 2014-es bevezetése óta mindig eljutott a budapesti tornára, amelyet háromszor a harmadik, a legutóbbi két alkalommal a második helyen zárt. Tavaly és az idén is a Győri Audi ETO KC-tól kapott ki hosszabbításban.

A Vardar kerete a szezon végén anyagi okok miatt szétszéledt, ezért nem vállalta az indulást, és más macedón klub sem jelezte részvételi szándékát a BL-ben.

A nők mezőnyében 26 csapat jelentkezett, az európai szövetség (EHF) rangsora alapján a magyarok közül bajnok Győri Audi ETO és a második helyezett FTC-Rail Cargo Hungaria is főtáblás lesz.

A 26-ból hat csapat (a norvég Larvik, a francia Brest, a német Bietigheim, a román SCM Craiova, az orosz Lada és a török Kastamonu Belediyesi) folyamodott szabadkártyáért, mert hazája bajnokságában nem végzett automatikus indulást jelentő helyen.

Az EHF honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a férfiaknál 34 nevezés érkezett, a magyar bajnok Mol-Pick Szeged biztosan csoportkörös lesz, a második Telekom Veszprém szabadkártyára vár.

Szintén nem került automatikusan a főtáblára az idei döntő két résztvevője, a győztes Montpellier HB és a vesztes HBC Nantes, mivel a francia bajnokságot ezúttal is a Paris Saint-Germain nyerte meg.

A résztvevők listáját az EHF végrehajtó bizottságának glasgow-i ülésén, június 18-án véglegesítik, a selejtező sorsolása június 27-én lesz Bécsben, a csoportkör beosztását két nappal később készítik el, szintén az osztrák fővárosban.

A nőknél a Győri ETO az idén megvédte címét a BL-ben, a Ferencváros a negyeddöntőig jutott, a férfiaknál a Veszprém és a Szeged is a legjobb 14 között búcsúzott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik