Kézi: Nagy László, Görbicz és Kirsner MKSZ-elnökségi tag lett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.08. 15:39
null
Görbicz Anita és Kirsner Erika is MKSZ-elnökségi tag lett (Fotó: Tumbász Hédi)
Rendkívüli küldöttgyűlést tartott a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ). Az eseményen a küldöttek elfogadták a szövetség új alapszabályát, valamint elnökségi taggá választották Görbicz Anitát, Kirsner Erikát és Nagy Lászlót – tájékoztatott a keziszovetseg.hu.

 

A küldöttek módosították a szervezet alapszabályát, ennek értelmében két fővel kibővült az MKSZ elnöksége, valamint létrejött az operatív igazgatói pozíció.

Az operatív igazgatót – akárcsak a főtitkárt – a szövetség elnöksége választja meg és bízza meg. Kocsis Máté elnök elmondta, hogy az operatív igazgatói posztra Novák András jelenlegi főtitkárt javasolja az Elnökség számára, azzal, hogy jelenlegi feladatköreit megtartva látná el az operatív igazgatói pozíciót. A nagyobb nemzetközi feladatokkal járó főtitkári posztra Horváth Gabriellát javasolja.

Kocsis Máté elnök bejelentette azt is, hogy a 2022-es férfi Európa-bajnokság szervezésére létrejön egy, az MKSZ által tulajdonolt vállalkozás, amelynek vezetője Bíró Szabolcs lesz. Ezzel párhuzamosan az Európa-bajnokság infrastrukturális fejlesztésének felügyeletére a kormányzat kormánybiztost nevezhet ki, amelyre az MKSZ Bardóczy Gábort javasolta a kabinet részére.

Miután Bardóczy Gábor lemondott elnökségi tagságáról, összesen három új elnökségi tagot kellett választaniuk a küldötteknek. A jelölő bizottság a három helyre három jelöltet nevezett meg a javaslatok alapján: Görbicz Anitát, Kirsner Erikát és Nagy Lászlót. A három jelöltet a küldöttgyűlés egyhangú támogatással, ellenszavazat nélkül egyaránt megválasztotta.

Kocsis Máté arról is beszélt, hogy 20 ezres aréna épül Budapesten a 2022-es Európa-bajnokságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik