nemzetisport.hu
2018.10.01 16:01 Frissítve: 2018.10.01 17:30

Kézi: Még semmi végérvényeset nem mondhatunk – az MKSZ Vranjesről

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) egyelőre nem döntött a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Ljubomir Vranjes sorsáról.


 

A szövetség illetékesei már beszéltek a kapitánnyal (Fotó: Török Attila)

Novák András, az MKSZ főtitkára azután szólalt meg az ügyben, hogy a Telekom Veszprém hétfőn menesztette Ljubomir Vranjest, aki a veszprémiek mellett a válogatottat is irányítja.

„Válogatottunk készül a jövő januári világbajnokságra, amely a tokiói olimpiai kvalifikáció szempontjából is kulcsfontosságú, de természetesen önmagában is az. A sorsolásunk kedvezőnek mondható, a csapatunk erős, a tét óriási. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a magyar válogatott a lehető legjobb esélyekkel vágjon neki a világbajnokságnak.”

„Hogy ez ebben a konkrét ügyben és helyzetben mit jelent, arról e pillanatban még semmi végérvényeset nem mondhatunk, mert az előállt szituáció számunkra is új és váratlan. Konzultálunk az érintettekkel, elsősorban magával a szövetségi kapitánnyal, majd a Veszprém válogatott kulcsjátékosaival, mindenkivel, akinek a véleménye, értékelése közelebb vihet minket a helyzet optimális kezeléséhez.”

A magyar válogatott legközelebb október 24-én, Érden Szlovákia ellen lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn. A 2019-es világbajnokságot január 11-én, Koppenhágában kezdi meg Argentína ellen.

2023.02.05 13:22:05

Kézilabda nemzetisport.hu

Bár a török Kastamonu jól tartotta magát, nem tudta megakadályozni a nagy különbségű vereséget.

2023.02.01 00:15:10

Kézilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A lehetséges válaszadók vajon látják-e a saját felelősségüket? Sajnos akadnak sportáganként olyan megmondóemberek, akik hosszú évek óta a rendszer döntéshozói, iránymutatói, véleményalkotói, mégsem látszódik a területükön zajló munkában vagy legalábbis a végeredményén az előrelépés.