Kézi: Még semmi végérvényeset nem mondhatunk – az MKSZ Vranjesről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.01. 16:01
null
A szövetség illetékesei már beszéltek a kapitánnyal (Fotó: Török Attila)
A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) egyelőre nem döntött a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Ljubomir Vranjes sorsáról.

Novák András, az MKSZ főtitkára azután szólalt meg az ügyben, hogy a Telekom Veszprém hétfőn menesztette Ljubomir Vranjest, aki a veszprémiek mellett a válogatottat is irányítja.

„Válogatottunk készül a jövő januári világbajnokságra, amely a tokiói olimpiai kvalifikáció szempontjából is kulcsfontosságú, de természetesen önmagában is az. A sorsolásunk kedvezőnek mondható, a csapatunk erős, a tét óriási. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a magyar válogatott a lehető legjobb esélyekkel vágjon neki a világbajnokságnak.”

„Hogy ez ebben a konkrét ügyben és helyzetben mit jelent, arról e pillanatban még semmi végérvényeset nem mondhatunk, mert az előállt szituáció számunkra is új és váratlan. Konzultálunk az érintettekkel, elsősorban magával a szövetségi kapitánnyal, majd a Veszprém válogatott kulcsjátékosaival, mindenkivel, akinek a véleménye, értékelése közelebb vihet minket a helyzet optimális kezeléséhez.”

A magyar válogatott legközelebb október 24-én, Érden Szlovákia ellen lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn. A 2019-es világbajnokságot január 11-én, Koppenhágában kezdi meg Argentína ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik