Iváncsik Gergő ideiglenesen lemondta a válogatottságot

Vágólapra másolva!
2013.01.25. 18:38
null
Iváncsik Gergő ideiglenesen lemondta a válogatottságot (Fotó: Action Images)
Hétköznapi, világbajnoki szereplést értékelő interjúnak indult, aztán... Iváncsik Gergő tizenhárom évig becsülettel szolgálta a magyar kézilabda-válogatottat, most mégis ideiglenesen lemondott a címeres mezről.

– Tudvalevő, amennyire őszinte, annyira önkritikus, ezért is érdekel, hogyan értékeli spanyolországi teljesítményét.
– Egyáltalán nem vagyok elégedett azzal, amit nyújtottam. Nem szépítem, nem voltam jó formában. És nem is kertelek: bármennyire is szomorú, nem ez volt az első világverseny, amelyen nem tudtam annyit segíteni a csapatnak, amennyit szerettem volna. A rossz sorozat a tavalyi Európa-bajnokságon kezdődött, és – ami számomra különösen fájó – az olimpián folytatódott. A vébé volt a harmadik a sorban. S ez már sok! Egy gyengébb produkció talán még elment volna, na de három... Dühít és elkeserít, hogy ez van. Harmincegy esztendősen nem érzem magam öregnek, reményeim szerint van még néhány jó évem a pályán, de több ilyen produkciót nem engedhetek meg magamnak. Egyszerűen nem fér bele. A válogatottban pláne nem.

– Ugye nem…?
– Bármennyire is fájó volt, de a történtek után hoztam egy döntést. Leszögezem, nem végleges, ám Mocsai Lajos szövetségi kapitánnyal abban maradtam, hogy egy évig nem szerepelek a válogatottban. Addig csak a klubomra szeretnék koncentrálni.

Feltehetőleg nem én leszek az utolsó, aki önnek szegezi a kérdést: miért?
Úgy érzem, kicsit megfáradt ez a kapcsolat. Tizenhárom éve, hogy itt vagyok, és mindig boldogan álltam rendelkezésre. Az elmúlt esztendő viszont elbizonytalanított. Bevallom, már az olimpia után felvetődött bennem a gondolat, mely szerint ideiglenesen visszalépek a válogatottságtól. Szenvedtem eleget, amíg eldöntöttem, mi legyen. Már csak azért is, mert imádok a válogatottban lenni, minden percét élvezem, amit ott töltök. És mégis. A pontot az i-re a legutóbbi teljesítményem tette fel. Csak ismételni tudom magam: nálam ez nem fér bele!

Holott az ősszel már a régi önmagát idézte Veszprémben.
Éppen ez az. Én is azt éreztem, hogy megint jó irányban indultam el, hogy lelkileg, mentálisan és fizikálisan egyaránt rendben vagyok, erre a válogatottban visszaesett a formám. Engem bánt a legjobban, hogy így alakult, de valamit tennem kellett. Muszáj újra magamra találnom.

A TELJES INTERJÚT KERESSE A SZOMBATI NEMZETI SPORTBAN! EGYOLDALAS ÖSSZEÁLLÍTÁSUNKBAN IVÁNCSIK RÉSZLETESEN BESZÉL AZ OKOKRÓL, A TÁRSAK ÉS MOCSAI LAJOS SZÖVETSÉGI KAPITÁNY REAKCIÓJÁRÓL, ILLETVE ARRÓL, HOGY LÁTHATUNK-E MÉG KÉT IVÁNCSIKOT A NEMZETI CSAPATBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik