Lidl az FTC friss élelmiszerpartnere
H. D. 2021.05.10 13:24 Frissítve: 2021.05.10 16:32

Férfi kézilabda: Schuch Timuzsin az idény végén visszavonul

A Ferencváros férfi kézilabdacsapata a hivatalos honlapján, a fradi.hu-n számolt be róla, hogy Schuch Timuzsin a szerződése lejárta után, a 2020–2021-es idény végén távozik a klubtól, és nem folytatja tovább profi pályafutását.

Schuch Timuzsin az idény végén visszavonul (Fotó: Török Attila)

 

A klubhonlap beszámolója szerint Schuch Timuzsint 2018 májusában szerződtette az FTC. A 155-szörös magyar válogatott beálló rögtön megkapta a csapatkapitányi karszalagot is, de az idény végén távozik az együttestől, és 35 éves korában visszavonul a hivatásos sporttól.

„Jó volt itt játszani, nagyon jó közösség alakult ki a Ferencvárosnál. Kívánom a csapatnak, hogy a jövőben még nagyobb célokért küzdhessen” – idézi a fradi.hu Schuch Timuzsint.

Schuch a Veszprémmel egyaránt hétszer nyerte meg a magyar bajnokságot és a Magyar Kupát, kétszer a SEHA-ligát, továbbá két ezüstérme is van a Bajnokok Ligájából. A legrangosabb európai kupasorozatban egyébként három idényben is megválasztották az adott kiírás legjobb védekező játékosának. Emellett két román bajnoki címet is nyert a Constantával.

A klub azt is bejelentette, hogy Schuch helyére a csapathoz a Tatabányától visszatérő Debreczeni Dávid érkezik.

„Örülök, hogy újra a Fradiban kézilabdázhatok. Rengeteget tanultam Tatabányán, remélem, hogy sikerül majd ezt kamatoztatnom a Ferencvárosnál. Mindent megteszek majd, hogy elérjük a céljainkat a következő szezonban” – fogalmazott Debreczeni Dávid, aki kétéves szerződést írt alá az FTC-vel.

„Köszönjük Schuch Timuzsinnak a Ferencvárosban eltöltött három évet! Profi mentalitásával mindennap példát mutatott a fiataloknak, amivel nagyban hozzájárult kiváló utánpótlásunk tehetséges játékosainak fejlődéséhez és érvényesüléséhez, ezért a Ferencváros hálával tartozik neki. Ami Debreczeni Dávidot illeti, mondhatnám azt, hogy a tékozló fiú visszatér a Ferencvároshoz, de ez nem teljesen így van, mert DD nem tékozolt el semmit a tehetségéből, hanem még tapasztaltabb, még érettebb játékosként tér vissza a Ferencvároshoz. Nagy Bence, Bujdosó Bendegúz és Kovacsics Péter mellett Debreczeni Dávid lesz a negyedik olyan játékosunk, aki véleményem szerint válogatott szintű kézilabdázó. Remélem, hogy teljesítményükkel a következő szezonban megnehezítik Gulyás István szövetségi kapitány dolgát az Európa-bajnoki kerethirdetéskor” – idézi a klubhonlap Király Sándor szakosztályvezetőt.

Lidl az FTC friss élelmiszerpartnere
2021.06.17 05:19:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS

„Sok mindent pozitívabban láttam, ha hibáztam, kerestem, miként tudnék javítani.”

2021.06.13 17:29:12

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Minden idők legnagyobb különbségű győzelme született az új lebonyolítás szerinti BL-döntőkben.

2021.06.09 09:42:45

Kézilabda BALLAI ATTILA

„...és onnantól, hogy erre képesek lettünk, jöttek az igazi sikerek.”

2021.06.07 23:17:52

Kézilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Kudarc után érdekesebb a helyzet, hosszabb elemzést is megérdemel, de fokozott figyelmet mindenképpen, hogyan reagálnak a vesztesek, mivel indokolnak, képesek-e hétköznapian megmagyarázni a sokszor megmagyarázhatatlant.

2021.06.07 08:58:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS, NEDELYKOV TAMÁS

Arra kértük Dudát, idézze fel a nálunk töltött időszaka legfontosabb pillanatait, 12 esztendőt 12 fejezetben.