Férfi kézilabda: a már 137 kilós kongói beállónak összejött a találkozó Shaquille O'Neallel

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2023.01.10. 14:45
null
Összejött a nagy találkozás Shaquille O'Neal és Gauthier Mvumbi között (Fotó: Instagram)
A legendás NBA-játékossal, Shaquille O'Neallel találkozott a 2021-es férfi kézilabda-világbajnokság sztárja, az azóta már 137 kilós Gauthier Mvumbi. A kongói válogatott játékossal történt egy s más az egyiptomi torna óta – írta Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a hivatalos honlapján.

Gauthier Mvumbi a 2021-es férfi kézilabda-világbajnokságon vált ismertté, amikor hatalmas termetével kitűnt a többiek közül – persze az sem mellékes, hogy remek teljesítményt nyújtott. A „Kongói Kolosszus” becenévre hallgató kézilabdázó jelenleg Franciaországban játszik, s nemrég összefutott az NBA-legendájával, Shaquille O'Neallel. A találkozás célja az volt, hogy megvitassák a kézilabda amerikai népszerűsítését New Yorkban.

Mvumbit két évvel ezelőtt sokan képtelennek tartották a kézilabdázásra a termete miatt, ám a játékos a tornán rácáfolt a negatív véleményekre: 14 kísérletéből 13 gól született, ebből négyet a végső győztes Dánia ellen dobott be. A szurkolók ezek után „a kézilabda Shaquille O'Nealjének” nevezték őt.

(Fotó: Gauthier Mvumbi/Instagram)
(Fotó: Gauthier Mvumbi/Instagram)

 

A 195 centiméter magas és immár 137 kilós beállóra maga O'Neal is felfigyelt az egyiptomi torna idején, múlt hónapban pedig New Yorkban össze is futottak egymással.

A 28 éves játékos többek között a Mizuno nevű japán sportruházati céggel áll szerződésben, de saját ruhamárkával is rendelkezik, amely a „Shaq of Handball” nevet viseli. Mvumbi a Le Quotidien du Sportnak elmondta, a 2021-es vb kinyitott számára bizonyos kapukat.

A 2021-es világbajnokság megváltoztatta az életemet. Azóta olyan dolgok történnek velem, amilyeneket a torna előtt nem tapasztaltam. Jelenleg csak az szomorít el, hogy ezúttal nem sikerült kijutnunk az eseményre” – számolt be róla Mvumbi, aki hozzátette, a szponzori lehetőségeit tekintve már sikeresebb, mint sportolóként.

Mvumbi az RMC-nek elárulta, hogy a két évvel ezelőtti vb óta rendszeresen beszélt O'Neallel, de az első személyes találkozásra sokat kellett várni.

Megdöbbentett, mennyire örült nekem, amikor beléptem a bárba. Azt mondta, boldog, hogy végre betartottam a szavam. Nagyon nagy termetű, a fejem csak a válláig ért” – mondta Mvumbi, aki megkapta ajándékba Shaq kabátját…

O'Neal és Mvumbi állítólag arról is beszélgettek, hogyan tudnák felvirágoztatni a kézilabdát az Egyesült Államokban.

A kongói válogatott a selejtezőben Tunéziától és Algériától is kikapott, így lemaradt a 2023-as kézilabda-világbajnokságról, amely január 11-én indul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik