Férfi kézi-vb: „Úgy bántak velünk, mint az állatokkal” – kérdőjelek a zöld-fokiakban

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2021.01.23. 11:28
null
Leandro Semedónak (balra) és társainak keserű emlék az egyiptomi vb (Fotó: AFP)
A Zöld-foki-szigetek férfi kézilabda-válogatottja továbbra is nehezen emészti meg, hogy újoncként csupán egy meccs jutott neki az egyiptomi világbajnokságon. A balátlövő Leandro Semedo szerint a többi csapat nagy nyomást helyezett a nemzetközi szövetségre (IHF), így nem önszántukból léptek vissza a tornától.

Mint ismert, a csoportunkban szereplő afrikai csapat koronavírusos fertőzések miatt már ellenünk is csak 11 játékossal tudott kiállni az első körben, majd újabb két pozitív eset miatt a második fordulóra nem volt meg a szükséges minimális 10 fős létszáma, és hiába volt szó arról, hogy újabb játékosokat utaztat ki, végül visszalépett a vb-től.

„Ha Németország, Spanyolország vagy Franciaország lett volna az érintett, az IHF teljesen máshogyan állt volna hozzá a kérdéshez. Úgy bántak velünk, mint az állatokkal” – mondta a spanyol Ademar Leónban légióskodó Leandro Semedo a La Nueva Crónicának.

A balátlövő szerint mindenki úgy tekintett rájuk, mint potenciális vírushordozókra. „Miután megérkeztünk Egyiptomba, a mérkőzés kivételével be voltunk zárva a hotelszobánkba, az ételt is csak úgy adták be nekünk.”

Semedo a tesztelés kapcsán is értetlenségének adott hangot, ugyanis olyan játékosoknak is pozitív lett a mintája Egyiptomban, akik előtte az induláskor még negatívak voltak. Ennek ellenére szerinte jól játszottak a mieink ellen, és teljes kerettel még szorosabb lehetett volna a végeredmény. Mint utóbb kiderült, ez volt az egyetlen meccsük, ugyanis a németek elleni találkozójuk elmaradt, majd az Uruguay elleni meccs előtt jött a hír, hogy visszaléptek a tornától.

„A visszalépésünk előtt egy nappal az IHF engedélyt adott, hogy új játékosokat hívjunk be. Az egyikük meg is érkezett, míg egy másik éppen úton volt Egyiptomba, amikor az utolsó napi tesztünk során közölték, hogy nem játszhatunk, távoznunk kell. Hogyan történhet meg, hogy egyik nap még lehetséges volt új játékosok behívása, utána meg már nem? Nagy nyomás nehezedett az IHF-re azoknak a csapatoknak a részéről, amelyek nem szerettek volna velünk játszani” – állította a zöld-foki-szigeteki játékos, aki nem érti, ha negatív a tesztjük, miért nem akartak kiállni ellenük.

Egy álmuk vált valóra a vb-szerepléssel, de teljesen máshogy képzelték el a tornát, így keserű szájízzel kellett távozniuk. Főleg, mivel úgy látja, Uruguay ellen reális esélyük lett volna a továbbjutásra.

„Nagyon készültünk arra a meccsre, nyerhettünk volna, de elvették tőlünk ennek az esélyét.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik