Férfi kézi-vb: szigorú óvintézkedések az egyiptomi tornán

MTI, I. SZ.MTI, I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.10.28. 08:53
null
Egyiptomban a koronavírus közös ellenfél lesz a résztvevők számára (Fotó: AFP, illusztráció)
A koronavírus-járvány miatt szigorú óvintézkedések mellett rendezik meg januárban a férfi kézilabda-világbajnokságot Egyiptomban.

A nemzetközi szövetség (IHF) honlapjának beszámolója szerint az Egészségügyi Világszervezet, az Európai Kézilabda-szövetség, az Európai Labdarúgó-szövetség és az egyiptomi Egészségügyi Minisztérium irányelvei alapján kidolgozott, legmagasabb szintű egészségügyi óvintézkedések lényege, hogy biztonságos környezetben lehessen lebonyolítani a tornát január 13. és 31. között.

Hozzátették, magas színvonalú orvosi szolgáltatásokkal készülnek a fertőzés gyanúja, vagy igazolt megbetegedés esetére.

A résztvevőknek – a pálya kivételével – mindenhol törekedniük kell a másfél méteres védőtávolság megtartására, a rendszeres kézfertőtlenítés és maszkviselés pedig kötelező lesz. A küldöttségek tagjait 72 óránként tesztelik majd.

Mind a 32 válogatott mellett lennie kell egy-egy koronavírus-tisztviselőnek, aki tartja majd a kapcsolatot az IHF illetékeseivel, és a vb orvosi bizottságával. Minden sportcsarnokban és a csapatoknak otthont adó összes szállodában külön orvosi csoportok tevékenykednek majd, és ezekben a létesítményekben rendszeres lesz a testhőmérséklet-mérés is.

A szállodákban és a csarnokokban is rendszeresen tisztítják és fertőtlenítik a csapatok által használt helyiségeket, a sportcsarnokokat pedig öt különböző zónára osztják.

A mérkőzések előtt és után a játékosok és a szakmai stábok tagjai nem foghatnak kezet egymással, és a megszokottnál nagyobb kispadok állnak majd a csapatok rendelkezésére.

A média képviselőit is rendszeresen tesztelik, az edzéseken és a sajtótájékoztatókon nem lehetnek jelen – utóbbit virtuálisan rendezik –, és interjúzónákat sem alakítanak ki.

A magyar válogatott a gízai A-csoportban január 15-én a Zöld-foki Köztársaság, 17-én Uruguay, 19-én pedig Németország együttesével találkozik. Mind a nyolc csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe.

A torna kezdete előtt 78 nappal a jegyértékesítés még nem kezdődött el, így egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy a csarnokok teljes vagy korlátozott kapacitással működnek-e majd, esetleg zárt kapus mérkőzésekre kerül-e sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik